News55

Politiker åtalas för rattfylla - slängde sig i baksätet när han stoppades av polisen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 13 nov. 2015Publicerad: 13 nov. 2015

En kommunstyrelseledamot åtalas för grovt rattfylleri. När polisen kom fram till förarsätet klättrade politikern mellan de båda framsätena och kastade sig i baksätet. Politikern hävdar att det var någon annan som körde bilen och nekar till brott.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i september polispatrullen mötte en bil som körde mitt i vägen och vinglade kraftigt, det står i polisens rapportering.

Polisen bestämde sig för att vända om och följa efter bilen för att stoppa den, men bilen gjorde inga försök till att stanna trots blåljusen.

Kastade sig i baksätet

Till slut körde bilen in på en parkeringsficka och polisen sprang fram till förarsätet. Polisen beskriver i rapporten hur han kände igen föraren som en kommunstyrelseledamot och beskriver vidare hur politikern klättrade mellan de båda framsätena och kastade sig i baksätet.

Hävdar att en okänd kille kört bilen

Vid nykterhetskontrollen visade det sig att han var kraftigt berusad. Politikern hävdar dock att det var en annan man som kört bilen men att den mannen hoppade av i farten innan polisen han fram.

I bilen satt även politikerns flickvän som även hon påstår att en annan man kört bilen. Paret hade varit på en fest samma kväll och flickvännen vittnar om att hon då tillfrågat en “okänd kille” om han kunde köra hem paret hem för 200 kronor, vilket han tackade ja till. Vem killen är eller vart han tog vägen kan ingen svara på.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS