News55

Richard Herrey stämmer Aftonbladet

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 31 aug. 2015Publicerad: 31 aug. 2015

Blev kallad rasist på Twitter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Artisten och radioprogramledaren Richard Herrey stämmer Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal efter att en av tidningens kulturjournalister pekat ut honom som rasist på Twitter, det står i en stämningsansökan inlämnad till Stockholms tingsrätt.

LÄS MER: Richard Herrey: Jag måste sätta ner foten

Händelsen inträffade dagen efter det danska folketingsvalet i juni och i stämningen står det att Richard Herrey först blivit utpekad som rasist och därefter fått ett flertal kränkande uttalanden riktade mot sig.

Ungefär 16 500 twitterföljare 

Kulturjournalisten, som via sin twitterprofil länkat till sin arbetsplats “Aftonbladet Kultur”, hade vid den aktuella tidpunkten ungefär 16 500 följare. De uttalanden som riktats mot Richard Herrey har varit synliga för både följarna men även personer som inte har Twitter har kunnat se inläggen via sökmotorn Google.

“De kränkande uttalandena har i förevarande fall spridits till allmänheten i mycket stor omfattning och utgör med hänsyn härtill grovt förtal”, står det i stämningsansökan.

Utsatt för hat

Det står även att Richard Herrey åsamkats allvarlig skada på grund av det han utsattes för

ANNONS

“De kränkande inläggen har även väckt starka reaktioner hos allmänheten. Inläggen, som alltjämt är synliga för allmänheten, innefattar ett angrepp på Herreys personliga integritet och har en negativ inverkan på Herreys såväl privat- som yrkesliv.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS