News55

UPPROP FRÅN NEWS55 – STANNA HEMMA

Artikelbild
Coronaviruset, illustrerat av den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC.
News55
News55
Uppdaterad: 21 mars 2020Publicerad: 21 mars 2020

Idag lanserar News55 tillsammans med kända svenskar uppropet ”Stanna hemma” på sin sajt och på Facebook där Sveriges riskgrupper uppmanas stanna hemma. För att underlätta för de alla att vara i självvald karantän erbjuder Sveriges förenade studentkårer sin hjälp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det talas ofta om att 70 är det nya 50 och att de som är årsrika sälla känner sig som sin ålder. De är friskare och mer aktiva än tidigare generationer. Men det finns även en fara i dessa dagar om människor känner sig osårbara och inte tar samhällets rekommendationer på allvar. Det gäller alla, gamla som unga.

Coronavirusets framfart förändrar vårt land och kommer att påverka våra liv under en tid framöver. Nu gäller det att alla hjälps åt och ser till att Sverige kommer så lindrigt undan som möjligt. På oss som är i olika riskgrupper, vare sig det gäller ålder eller underliggande sjukdomar, vilar ett extra stort ansvar. Det är upp till oss att göra allt vi kan för att inte belasta sjukvården mer än nödvändigt. Därför uppmanar vi alla som är i riskgrupperna att STANNA HEMMA. Tillsammans rider vi ut stormen.

Om du behöver hjälp eller vill visa ditt stöd gå in på Stanna hemma på Facebook. Facebookgruppen är ett samarbete med Sveriges förenade studentkårer där studenter från hela landet kommer att erbjuda sin hjälp.

OBS. Även om det är trevligt att träffas fysiskt över generationsgränserna så är det nu oerhört viktigt att all hjälp sker på ett säkert sätt vilket innebär att ingen direktkontakt ska förekomma vid tex matinköp.

Artur Ringart

Marianne Rundström

Kjell Ahlqvist

Björn Rosengren

ANNONS

Aina Bergvall

Henric von Zweigbergk

Fredrik Belfrage

Jan Scherman

Stefan Einhorn

Sverker Olofsson

Anders Palmgren

 

ANNONS

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS