News55

Christina Schollin: ”Aldrig i min vildaste fantasi”

Artikelbild
Foto: Freddy Lindström
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 nov. 2021

Christina Schollin återgår till sitt andra hem. Efter 25 års frånvaro ses hon på Dramatens scen i en klassisk uppsättning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Christina Schollin, 83, började på Dramatens scenskola 1958. Därefter har vi kunnat se henne i en mängd uppsättningar och produktioner som ”Charlies tant” och ”Pippi Långstrump” och på TV i ”Katitzi”, ”Varuhuset”, ”Tre koronor” och ”Wahlgrens värld” förstås.

Nu berättar hon den glädjande nyheten att hon kommer att återgå till Dramatens scen i Stockholm efter 25 år, denna gång i uppsättningen MacBeth där hon spelar drottningen.

– Jag vilar upp mig och laddar upp alla mina batterier med tanke på att jag ska återkomma till Dramaten. Aldrig hade jag väl i min vildaste fantasi kunnat tänka mig eller drömma om att stå på scenen igen efter 25 år men när Dramaten kallar kan jag inte säga nej. Dramaten som varit mitt andra hem och där jag mött så många fantastiska skådespelare, berättar hon på sitt Instagramkonto.

Och i skrivande stund är det drygt 240 kommentar från följare som gratulerar till rollen, kollegor som Ann-Louise Hansson och Nanne Grönvall, men också helt okända som har skickat hjärtan och hurrarop.

Skådespelerskan delar sin tid mellan huset i Spanien och den stora röda villan på Norra Lagnö, två kilometer norr om Gustavsberg utanför Stockholm där familjen Wahlgren med barn och barnbarn ofta huserar. Men nu är det slut på pensionärslivet för Christina. Dramaten kallar och det ser hon fram emot.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS