News55

Dagny Carlsson om sin ex-make: ”Tvingades fly”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 jan. 2022

Hon är i stort nöjd med livet som 109-åring men det har varit en del törnen på vägen. Nu berättar Dagny om flykten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sveriges äldsta bloggare är Dagny Carlsson, 109. Hon är omättligt populär och många följer hennes blogg där man får läsa om hennes liv och leverne i stort som smått.

Men livet har inte alltid varit en dans på rosor. Dagny gifte sig som 30-åring med en man som hade problem med alkoholen och som låste in henne.

– Jag var 30 år när vi gifte oss och han drack för mycket. Ibland när han blev arg stängde han in mig i garderoben. Han ville inte skiljas, men vid ett tillfälle hade jag skrapat ihop pengar och rymde från honom. Jag tvingades fly, har hon berättat i Junia.

Några år senare fann bloggerskan lyckan i maken Harry som gick bort för 16 år sedan och med honom hade hon ett långt och lyckligt äktenskap men sörjde sin livskamrat djupt.

– Jag blev alldeles tillintetgjord och tänkte att jag själv skulle gå samma väg inom något år. Jag trodde verkligen att livet var slut, men när jag inte dog så jag var tvungen att börja leva! Ja, jag tyckte om hela människan. Harry var tystlåten men hade fantastisk humor. När han sa någonting så var det mestadels något roligt.

Numera bor hon ensam och har flyttar ifrån sin lägenhet som hon nyligen skänkte till Cancerfonden. Hon har en del vänner, skriver på sin blogg men vill inte tänka på slutet.

–  Det är rätt trist att bo själv. Jag är inte direkt olycklig men jag tycker att det är jobbigt att tänka framåt och jag undviker att tänka på döden. Det är inget roligt ämne. Döden får komma när den kommer.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS