News55

Dagny Carlssons nya besked om sin blogg: ”Man måste ju hålla sig fit for fight”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 dec. 2021

Dagny Carlsson kallas Sveriges äldsta bloggare men har haft otur med hälsan på sista tiden. Nu meddelar hon att skrivkraften är tillbaka med råge.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hennes positiva livssyn och sätt att ta sin an livet på har gjort Dagny Carlsson, 109, till en stor inspiratör i bloggvärlden. Vid 99 års ålder bestämde hon sig för att gå en kurs i data för att lättare kunna hänga med i utvecklingen och fick sitt stora genomslag i TV då hon berättade att hon bloggade, det vill säga, skildrade sitt liv öppet. Hon fick mycket uppmärksamhet och har sedan dess varit Dagny med hela svenska folket och bland annat medverkat i både Sommar och Vinter i P1.

Men i maj lades hon akut in på sjukhus och har sedan dess inte gjort några uppdateringar på bloggen utan fokuserat på att må bättre. Fram tills nu. Dagny är tillbaka framför datorn till sina följares stora förtjusning.

”Det skall bli roligt att träffa alla mina kära läsare igen. Jag vill tacka för alla brev, mail och hälsningar på Facebook jag fått under min bortavaro. Jag har blivit intervjuad av olika tidningar och Cancerfonden senaste månaden, det var trevligt. Jag har varit och fått manikyr och varit hos frissan. Man måste ju hålla sig fit for fight,” skriver hon i ett inlägg.

Numera har Dagny flyttat in permanent på ett boende där hon kan få stöd och hjälp och mår bättre. Att hon kallas för bloggare är något hon är stolt över.

 ”Åldringar brukar bli lite dementa och världsfrånvarande men jag tror att jag är klar i knoppen”, skrev Dagny på sin blogg då. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS