News55

Hon födde barn vid 66 års ålder - Vad hände sedan?

Artikelbild
Foto: Vadim Ghirda/pool)
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 nov. 2021

Adriana Iliescu ville ha barn och vägrade låta åldern stoppa henne. Men vad hände efter förlossningen?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Adriana Iliescu, 80, valde att skaffa sitt första och enda barn vid åldern av 66 år för 16 år sedan och chockade en hel värld då hon blev inskriven i Guinness rekordbok. Många förfasade sig över tilltaget medan andra tyckte hon gjorde rätt men läraren hade under hela sitt liv längtat efter barn. Hon gifte sig redan som 20-åring med en man som inte ville ha telningar och när hon till slut insåg att han inte skulle ändra sig tog hon saken i egna händer. Adriana tog ut skilsmässa och behandlades sedan i nio år för infertilitet.

Efter många fruktlösa försök föll valet på provrörsbefruktning vid 65 års ålder men ingen trodde  det skulle fungera på grund av hennes höga ålder och att också möta omvärldens dömande uttalanden var tufft. När Adriana till slut blev gravid med trillingar var lyckan stor men två av barnen dog i magen, förutom dottern Eliza som föddes för tidigt och fick tillbringa lång tid på sjukhus innan hon äntligen kunde komma hem till sin mamma.

Men när Adriana trodde att omgivningen äntligen kunde acceptera hennes val kom nästa kalldusch, hon blev utfryst i kyrkan när hon vid en högtidlig ceremoni döpte sin dotter och nunnorna gav mamman hårda blickar.

Innan fertilitetsbehandlingen började skrev Adriana ett avtal med IVF-läkaren som lovade att ta hand om barnet om något skulle gå fel men idag lever Adriana ett bra liv med Eliza som går i mammas fotspår som är en erkänd författare i Rumänien vid en ålder av 80 år.

Källa: Brighside

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS