News55

Malte Hallqvist om chocken: ”Mitt sargade hjärta rusade"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 nov. 2021

Mitt i livet drabbades Malte Hallqvist av en chock. Nu berättar skådisen om operationen han aldrig väntat sig.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelaren Malte Hallqvist, 53, har setts i bland annat ”Hotell-liggaren”, ”Prima Donnor”, ”Kuta och kör” och ”Annie get your gun”. Han föreläser, modererar och driver även podden ”Insikter från utsikter”. När han inte ses på scenen trivs han med familjen, hustrun Helena och de tre barnen i soliga Karlstad.

Livet rullade på som för de flesta av oss men nyligen drabbades skådisen av en allvarlig händelse med oanade konsekvenser.

– I torsdags åkte jag till akuten med mitt sargade hjärta eftersom det rusade och jag var nära att tuppa av flera gånger. Helt klart obra. Helt klart obehagligt. Blev inlagd på avdelning 57 och flera undersökningar senare kom man fram till att operera in en pacemaker. Helt klart overkligt. Helt klart oväntat. Så nu på tisdag ska det petas in en apparat i mig som jag förmodligen får ha hela livet som förhoppningsvis blir väldigt långt. Livet bjuder på överraskningar. Ta hand om varann. Det är nämligen det enda vi har, skriver han i ett Instagraminlägg.

Det var bara tre veckor kvar innan han skulle ha ställt  sig på Scalateaterns scen med sin föreställning ”Relationsteorin”  när hjärtproblemet uppdagades, nu är Malte på bättringsvägen och har fått många hälsningar från vänner och kollegor.

– Just kommit tillbaka från operation. Allt har gått bra och nu är jag hungrig, sliten och tacksam. Enormt stort TACK för alla peppande ord och kommentarer. Betyder massor i en sådan här situation.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS