News55

Tommy Körberg om hälsan: ”Jag har haft det jobbigt”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 nov. 2021

Han klarade Covid-19 men är fortfarande drabbad av sviterna efter hjärtoperationen. Tommy Körberg berättar om hälsan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En av våra största artister, Tommy Körberg, 73, drabbades av Covid-19 förra sommaren. Både han och hustrun Ann-Charlotte Nilsson genomgick infektionen så när han senare fick problem med hög feber utgick han sonika från att det inte hade med hans tidigare Covid infektion att göra men dessvärre hade en tyst förkylning satt sig på hjärtat och artisten opererades och fick en pacemaker insatt.

– Två klaffar är totalt kass. På hjärtat. Plus att den här streptokocken har tagit sig ned förbi och in i själva hjärtmuskeln, berättar Tommy Körberg i Hellenius hörna när han gästade programmet förra hösten.

Han lades i respirator och vårdades i fyra dygn på sjukhuset och när han väl vaknade hade han svårt att greppa vad som verkligen hänt och att han varit så nära döden.

– Det tog ett tag. Jag tror att min fru berättade det för mig flera gånger, men jag kunde inte ta in det. Det var så stort, och det var så nära att jag blev rädd men de fixade hjärtat ordentligt. Du vet, de stannar ju det och plockar ut det och så bytte de klaff och klappade igång det igen, fortsätter han i programmet.

Nu är artisten aktuell med turnen ”Exclusive dinner show” men helt återställd är han fortfarande inte. Konditionen är inte på topp och han är känslig för väderomslag, berättar han i Aftonbladet

­­– Jag är inte helt återställd. Det är det här med flåset. Men man får taskigt flås av sådana hjärtoperationer. Mina luftrör är också känsliga för sådana här väderomslag, när det går från sommar till höst. Jag har haft det lite jobbigt. Men det går ändå bra, och jag har skaffat mig en annan sångteknik.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS