News55

Hemtjänstpersonal misstänks ha stulit tiotusentals kronor från kvinnas konto

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 feb. 2016

En kvinna med hemtjänst kan ha blivit bestulen på tiotusentals kronor av en tidigare kontaktman i personalen. Regelbundna överföringar har upptäckts från kvinnans konto till den anställde.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

MALMÖ. Det var kvinnans gode man som i slutet av förra året upptäckte att någon regelbundet fört över pengar från kvinnans konto till den anställdes konto sedan 2007. Det står i en lex Sarah-anmälan.

      LÄS MER: Höjt straff för vårdaren som lurade miljoner av 90-årig kvinna

Regelbundna uttag på 1 000 kronor

Den gode mannen ringde upp sektionschefen för hemtjänsten och berättade att hon upptäckt att en i personalen som tidigare varit kvinnans kontaktman haft tillgång till hennes konto sedan 2007. Regelbundna uttag på 1 000 kronor hade gjorts en till två gånger i månaden, via internet, till personalens konto.

      LÄS MER: Undersköterska åtalas för att ha tagit emot stort arv av patient på äldreboende

Den anställde har stängts av

Det hade även gjorts stora uttag med bankomatkort från kvinnans konto, uttag som överstigit hennes inkomst. När kvinnan fick reda på detta blev hon orolig och hon är mån om att den som tagit hennes pengar ska lämna tillbaka dem, står det i anmälan.

En polisutredning pågår och hemtjänsten har skärpt sina rutiner för hantering av pengar.

– Vi har stängt av den anställde från tjänst under den här polisutredningen, säger Anne Wolf, enhetschef vid Malmö stads vård och omsorg.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS