News55

Åsa Regnér (S) om trakasserierna: "Jag hade hans händer överallt"

Artikelbild
Jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) talar under #metoo-manifestationen i Stockholm.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 23 okt. 2017

Kampanjen #metoo där kvinnor har gått ut och berättat om sina erfarenheter av sexuella trakasserier har fått enorm respons. Nu har även jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) bidragit med sina upplevelser. – Det här är en del av att vara kvinna, sade Åsa Regnér i Expressen TV.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hashtaggen #metoo har spridit som en löpeld på sociala medier och på så sätt belyst den verklighet bestående av sexuella trakasserier och övergrepp som präglar många kvinnors vardag. Vittnesmålen är många, och under söndagen anordnades manifestationer i ett flertal städer i Sverige.

En av de som hade bjudits in för att tala under manifestationen i Stockholm var jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) som själv har erfarenhet av sexuella trakasserier – inte minst av män i maktens korridorer, det rapporterar Expressen.

      LÄS MER: Äldreministern: “Äldreomsorgen står inför stora utmaningar”

“Jag hade hans händer överallt”

I Expressen TV berättar Åsa Regnér om tiden som handläggare på regeringskansliet och om den där gången på en bar då en kollega gick över gränsen, skriver Expressen.

– Jag följde med en höjdare i EU-systemet från hans hotell till ett ställe. Vi var ganska tidiga, och han föreslog på vägen att vi skulle gå och ta något att dricka.

– Jag hade hans händer överallt, och insåg att vi hade satt oss i ett mörkt hörn. Det var liksom nåt helt annat än jag tänkt. Min reaktion var att jag kände mig dum, och tänkte att varför trodde jag att han var intresserad av min uppfattning eller eventuella kunskaper. Det är klart att han inte var. Sedan vällde ilskan fram, berättar Åsa Regnér.

“Det här är en del av att vara kvinna”

ANNONS

Och precis som de tusentals kvinnor som nu träder fram och berättar liknande historier ser inte Åsa Regnér sig själv som något undantag.

– Det här är en del av att vara kvinna, sade Åsa Regnér till Expressen TV i förra veckan.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS