News55

Carina Lidbom, 61, efter cancern: ”Jag kommer dö med ett leende på läpparna”

Artikelbild
STOCKHOLM 20170131
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 feb. 2018

Skådespelerskan Carina Lidbom, 61, drabbades för två år sedan av bröstcancer. Idag är hon friskförklarad, men tiden efter operationen har varit kämpig. – Jag är nog kortdistansare inom de flesta ämnena i livet, men jag hoppas jag kommer bli långdistansare i livet, säger hon till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

 

För två år sedan genomgick skådespelerskan Carina Lidbom, 61, en operation för den bröstcancer hon drabbats av. Idag är hon friskförklarad men ett knappt år efter strålbehandlingen och ingreppet levde hon med smärtor och en oro som gav henne sömnproblem.

– Jag fick en dipp ett år efter operationen. Plötsligt blev jag väldigt svag och då åkte jag faktiskt ned till Bulgarien i sex veckor och läste, fick besök av vänner och åt och drack gott, säger hon till Expressen.

– Det är klart att det blir ett trauma för kroppen när någon skär i den, och strålningen tog hårt på mig. Den blir man väldigt trött av.

      LÄS MER: “En dag förvandlades mammografin till ångest och rädsla”

Sadlade om till livscoach

Carina berättar att hon mår bättre idag och känner en rejäl revanschstyrka. Hon har gett sig sjutton på att komma igen fullt ut och har bland annat börjat träna igen.

– Nu får det fan vara nog!

ANNONS

Sedan några år tillbaka jobbar Carina Lidbom som livscoach, något som gjort det möjligt för henne att få mer frihet i sitt liv och underlättat hennes dröm om att kunna tillbringa längre perioder utomlands.

– Jag kände att jag inte hittade glädjen i skådespeleriet. Det var mycket saker som hände i mitt liv, sorgsna och tråkiga saker. I samband med det så förstod jag på mina vänner att jag har varit den som kommit med goda råd, säger Carina till Expressen om hur hon kom in på livscoach-spåret.

      LÄS MER: Äldre kvinnor diskrimineras i mammografin

“Hoppas jag blir långdistansare i livet”

Men hon har inte lagt skådespeleriet på hyllan helt och hållet. Senare i år kommer Carina Lidbom att ge sig ut på teaterturné tillsammans med kvinnor i åldern 50 till 78 i form av föreställningen ”Stolt, stark och skrynklig” på temat åldersnoja.

När det gäller sjukdomen är Carina Lidbom på det klara med att sjukdomen och behandlingarna kommer att följa henne genom resten av livet. Men hon är inte den som oroar sig alltför mycket för framtiden.

– Jag är nog kortdistansare inom de flesta ämnena i livet, men jag hoppas jag kommer bli långdistansare i livet. Att jag kommer dö med ett leende på läpparna och vara väldigt gammal och skröplig, säger hon till Expressen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS