News55

Ensamma äldre får sällskap av förskolebarn

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 01 dec. 2017

Det är lätt att känna sig ensam på äldre dar men på Samariterhemmets äldrecenter i Uppsala har man kommit fram till en lösning. Under torsdagen fick de besök av en förskola, det rapporterar P4 Uppland. – Det är härligt att se glädjen i deras ögon, säger Maria Hovstadius, verksamhetschef på Samariterhemmet, till P4 Uppland.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Om man inte varken har anhöriga eller vänner kvar på ålderns höst kan tillvaron te sig bra ensam. Det är en av anledningarna till att Samariterhemmets äldrecenter i Uppsala då och då får besök av barnen från Frodeparkens förskola, det rapporterar P4 Uppland.

– Det är härligt att se glädjen i deras ögon. Det har varit jätteroligt, barn skapar glädje, säger Maria Hovstadius, verksamhetschef på äldrecentret, till P4 Uppland.

      LÄS MER: Ensamhet vanlig orsak till äldres självmord

“Det var verkligen ett lyft”

Barnens besök har blivit en stor succé, både bland de gamla och barnen. Else-Marie Arnell är en av besökarna på Samariterhemmet. Hon berättar om den ensamhet som hon delar med många i sin generation.

– Jag var väldigt ensam och jag ville göra något, inte bara gå hemma. Det har betytt väldigt mycket för mig att komma hit, för min utveckling som människa och pensionär, och barnen är så spontana och härliga så det var verkligen ett lyft, säger Else-Marie Arnell till P4 Uppland.

Så hur är det att vara kompis med någon som är så pass mycket äldre? För Stina Bolin, 5, är det inget konstigt alls.

– Det känns ingen skillnad, bara det att den andra personen är gammal, säger Stina Bolin till P4 Uppland.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS