News55

Första dagen i rättegången om HVB-mordet

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 01 juni 2016Publicerad: 01 juni 2016

På onsdagen började rättegången mot den man, eller pojke, som misstänks för mordet på en 22-årig kvinna på ett HVB-hem. Den åtalade säger sig inte minnas någonting från händelsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

MÖLNDAL. På morgonen den 25 januari arbetade den 22-åriga kvinnan ensam på HVB-hemmet och skulle moppa köksgolvet när hon blev attackerad av en man med kniv.

Mannen, som bodde på hemmet, högg henne i ryggen och baksidan av låret. Hon försökte fly från mannen som då följde efter henne till hallen. Flera andra boende på HVB-hemmet vaknade av tumultet och lyckades till slut övermanna den åtalade. Då flydde kvinnan in på ett rum och låste dörren om sig.

Hävdar att han är 15

När polis kom till platsen kunde mannen gripas men den 22-åriga kvinnans liv gick inte att rädda.

Den misstänkte mördaren hävdar att han är 15 år men åklagaren yrkar på att han är vuxen. Enligt en åldersbedömning av rättsmedicinalverket är han minst 21 år gammal och åklagaren har även stöd av Migrationsverket som enligt sin undersökning hävdar att han är 18 år.

Vittnen har beskrivit honom som misstänksam mot sin omgivning och att han tror alla vill skada honom.

Sade att han vill dö

Tidigare har han den åtalade försökt ta livet av sig och har haft 24-timmars bevakning. I förhör har boende på HVB-hemmet berättat att medan de höll fast den misstänkte i väntan på polisen sade han att han ville ta sitt egna liv.

ANNONS

Mannen har sagt i förhör att han inte kommer ihåg händelsen men att han tror att det som ledde till den 22-åriga kvinnans död var att hon försökte stoppa honom när han skulle ta sitt egna liv.

Köksskåpen glipade

Knivarna på boendet var inlåsta i köksskåp men i samband med kontroll upptäcktes det att skåpen glipade så pass mycket att man kunde sträcka in en hand och ta ut föremål från nedersta hyllan.

Rättegången som inleddes på onsdagen är planerad att pågå i fyra dagar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS