News55

Här klipper svensk politiker av sig håret i talarstolen

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 05 okt. 2022

Efter ett kraftfullt tal klippte politikern av sig håret innan hon lämnade talarstolen. Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Igår samlades EU-parlamentet för att debattera protesterna i Iran, som har pågått sedan 22-åriga Mahsa Amini dog efter att ha gripits av iranska sedlighetspolisen.

Centerpartistiska politikern Abir Al-Sahlani uttryckte skarp kritik från talarstolen i parlamentet, och hon riktade sig särskilt till EU-parlamentets utrikeschef Josep Borrell.

– Tre veckor av fortsatt mod som visats av kvinnorna i Iran. Perser, azerier, kurdiska kvinnor betalar det yttersta priset för frihet. Med sina liv. Ett mod som inte har mötts av dig, Josep Borrell, när du inte tog chansen i FN:s generalförsamling att tydligt ta ställning för kvinnorna i Iran.

Hon krävde sedan ett slut på pressmeddelanden och mumlanden och bad parlamentet att börja agera istället. Till sist plockade Abir Al-Sahlani fram en gömd sax och klippte av sig håret.

– Jag är så jävla trött på dessa gubbars mumlande, just när det gäller kvinnors rättigheter. Jag gjorde det för att visa att de iranska kvinnornas röst hörs ända hit, berättar hon för Aftonbladet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS