Rögle vann maratonmatchen – Kapla hjälte

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 25 mars 2024Publicerad: 25 mars 2024

Rögle tog sin tredje raka seger mot Färjestad men segern satt långt inne. Michael Kapla blev matchvinnare i den sjätte perioden efter över 108 minuters spel. – Vi hade kunnat spela tre perioder till men jag är glad att det är över, säger matchvinnaren M…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rögle vann maratonmatchen – Kapla hjälteAndreas Hillergren/TTRögles Michael Kapla. Arkivbild.IshockeyTTRögle tog sin tredje raka seger mot Färjestad men segern satt långt inne. Michael Kapla blev matchvinnare i den sjätte perioden efter över 108 minuters spel.Vi hade kunnat spela tre perioder till men jag är glad att det är över, säger matchvinnaren Michael Kapla till TV4 play. SHL-slutspelets största skräll hittills har varit Rögle. Ängelholmsklubben som slutade nia i grundserien vann de två första matcherna mot serievinnarna Färjestad – och hade således läge att skaffa sig matchboll på hemmais. Då inleddes matchen med en period där Färjestad skapade mest, men där inget lag lyckades göra något mål. Men den andra perioden blev desto mer händelserik. Färjestad fick till slut utdelning då David Tomasek snärtade in 1–0. Men den ledningen varade bara i 35 sekunder. I numerärt överläge dundrade Daniel Zaar in en kvittering. Innan perioden var över hann Rögle också med att ta ledningen. I den tredje perioden klev sedan Lucas Forsell fram och stod för matchens delikatess. Färjestad-talangen tog fart, dribblade sig förbi och kvitterade. Målet tog matchen till förlängning – där både den första och den andra förlängningsperioden blev mållös. Till slut blev Michael Kapla hjälte för hemmalaget efter ett slagskott som kom efter en tekning i offensiv zon. Färjestads målvakt Carl Lindbom stod för en stabil insats under hela förlängningen men Kaplas skott tog snöpligt på plockhandsken och studsade in i mål.Det var en lättnad. Tempot drogs ned i matchen och det blev till en mental kamp istället. Jag är så stolt över gruppen, säger Kapla efter matchen. Med det blev matchen den fjärde längsta i SM-slutspelshistoria och redan på onsdag kan Rögle säkra avancemang.Växjö vann igen I kvällens andra kvartsfinal blev det seger för Växjö som fortsätter att storma fram i SM-slutspelet. Borta mot Luleå blev det seger med 3–2. Därmed har laget matchboll och kan säkra en plats i semifinalen redan på onsdag. Växjö ledde med 1–0 inför den andra perioden men fick snabbt se Luleå kvittera. Sedan gjorde Växjö rycket som i slutändan blev avgörande. Gabriel Carlsson satte 2–1 och Ludvig Nilsson utökade till 3–1. Växjöbacken Carlsson är känd för sitt robusta och stabila spel – men någon matchvinnare brukar han inte vara. Borta mot Luleå i den tredje kvartsfinalen var det dock 27-åringen som klev fram och avgjorde.Jag blev lite förvånad över läget. Jag fick mycket tid där. Jag försökte göra någon form av dribbling, säger Carlsson om sitt avgörande mål till TV4. Brendan Shinnimin reducerade visserligen med 42 sekunder kvar. Men närmare än så kom aldrig Luleå.