News55

Åberg har segerchans: "Sova så gott jag kan"

Artikelbild
Åberg jagar täten i tredje rundan i US Masters. (Foto: Christer Höglund/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

Det är upplagt för en rysaravslutning i US Masters.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ludvig Åberg ligger fyra och har segerchans – tre slag bakom Scottie Scheffler.

Jag får försöka sova så gott jag kan i natt, säger svensken inför slutrundan på Augusta National.

Världsnian Åberg låg sjua när dagen började och fortsatte sin minst sagt imponerande majordebut under den tredje rundan i Masters.

Efter birdies på hål 2, 5, 9 och 13 var han för några minuter i delad ledning med fyra andra spelare, under en solig eftermiddag där spelarna på nytt fick slita för att få till några riktigt låga scorer på Augusta.

Bogeys på 14:e och 15:e gjorde sedan att Åberg föll tillbaka till fjärde plats på fyra under par, tre slag bakom världsettan Scottie Scheffler inför söndagens avgörande. Före den 24-årige svensken finns också Collin Morikawa (–6) och Max Homa (–5).

Att få vara här och ha tätkänning på Masters är nåt jag har drömt om sedan jag var liten, säger Åberg efter sina 70 slag.Fjärilar i magen

Han ser ut som lugnet själv ute på banan, men medger att det kanske blir lite svårt med nattsömnen nu när den gröna segerkavajen finns inom räckhåll.

Jag har varit nervös hela veckan, så det kommer vara samma sak i morgon tror jag. Jag kommer få lite fjärilar i magen och jag försöker vara okej med det. Alla är människor och jag tror alla som hade varit i min sits hade känt samma sak, säger golfsensationen från Eslöv.

ANNONS

Åbergs tredjerunda höll hög klass i alla delar av spelet. Inte minst utslagen med drivern, men skåningen var också nöjd med hur han och caddien Joe Skovron strategiskt lyckades ta sig runt den svårspelade banan utan några alltför kostsamma misstag.

Vi är båda väldigt disciplinerade. Vi försöker inte forcera någonting och gå för pinnar och ta beslut som kan kosta oss mycket, säger Åberg.Det kan bli så drastiska skillnader mellan ett bra och ett dåligt slag här.Näst sista

Om det var något Åberg kände att han kunde ha gjort bättre?

Det finns såklart alltid några slag på varje runda som man vill slå bättre, men jag känner att jag slog många bra slag i dag. Det skulle väl vara några av chipparna och puttarna på 14:e och 15:e, om jag ska vara kräsen, säger han.

Nu får Ludvig Åberg och Max Homa gå i den näst sista bollen under den avgörande söndagsrundan, med start klockan 20.25 svensk tid.

Det enda vi försöker göra är att ge oss chanser att vinna tävlingar, oavsett om det är här eller någon annanstans. Men det är absolut fantastiskt att få spela bra golf här med all historia som finns.

Skulle Ludvig Åberg vinna skriver han själv ett stycke historia. Bara åtta spelare har genom tiderna vunnit i sin majordebut – och ingen har någonsin gjort det i Masters på Augusta.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS