News55

Banken snäste när han ringde: "Använd nätet"

En man talar i telefon. Han blev uppläxad av banken när han ville förlänga sin ränterabatt via telefon
Han blev uppläxad av banken när han ville förlänga sin ränterabatt via telefon. Det är inte mannen på bilden som texten handlar om. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 22 okt. 2024Publicerad: 22 okt. 2024

Han ville förlänga ränterabatten på sitt bolån och ringde sin bank som motvilligt hjälpte till men samtidigt försökte fostra honom att bli digitaliserad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Christer Elfversson, 78, skriver i Senioren om när han ringde till Swedbank i hopp om att kunna förhandla om att få förlänga sin ränterabatt.

Han fick vänta 35 minuter i telefonkö, sedan kopplades han till en ny kö för ytterligare tio minuters väntan där en irriterad kvinna motvilligt gick med på att hjälpa honom efter att ha förklarat att sådana ärenden numer sköts på nätet.

Hon förklarade att det här var absolut sista gången han skulle få hjälp med detta via telefon och att han måste göra det digitalt nästa gång.

Ville fostra honom

Sedan fick han vänta i telefonkö igen, denna gång i 35 minuter. När kvinnan åter tog telefonen sade hon att hon hade förlängt ränterabatten och att han kan se hur det blev på nätet.

Han nöjde sig dock inte med det utan förklarade för kvinnan att han ville att hon skulle säga siffran till honom, hon svarade då att hon ju sagt att hon förlängt ränterabatten vilket betyder att det är samma som förut.

“Det var tydligt att hon strävade efter att FOSTRA mig till att bli mer digitaliserad”, skriver Christer Elfversson i Senioren.

Sammantaget tillbringade han fyra trista timmar i telefonkontakt med Swedbank.

ANNONS

Klagomål inte digitaliserade

Redan innan telefonsamtalet var hans förtroende för banken, som han uttrycker det, “något anfrätt”, på grund av Baltikum-affärerna.

Han trodde dock att banken värnar om sina kunder: “även sådana som inte har så långt kvar i livet”, skriver han i Senioren.

Christer Elfversson ville kontakta Swedbank med synpunkter på bankens agerande mot honom och med tanke på bankens krav att dess kunder ska vara digitaliserade gick det konstigt nog inte att göra på nätet.

Han skrev därför i stället ett traditionellt brev på papper, det berättar han i Senioren.

Politiker agerar – äldre ska få råd att flytta

Pensionärer har inte råd att flytta och måste bo kvar i stora bostäder trots att de gärna vill lämna dem, nu reagerar politiker på den här inlåsningen av äldre på bostadsmarknaden.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS