News55

Bolåneutmanare växer

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 10 juni 2018

Landshypotek Bank har nu lånat ut 2 miljarder kronor i bolån.

ANNONS
ANNONS

Banken som traditionellt har lånat ut pengar till skog och mark fortsätter att utmana den svensk bolånemarknaden. Sen man började låna ut pengar till bostäder i höstas har intresset vuxit väldigt snabbt. I februari var en miljard utlånad, och nu tre månader senare ytterligare en.

– Allt fler väljer att ha många banker och allt fler har valt en annorlunda bank. Det behövs en ny utmanare på svensk bolånemarknad. Många banker fokuserar på storstäderna men vi vill se till att ge de bästa möjligheterna för sitt boende i hela landet, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, privatmarknadschef på Landshypotek Bank.

Nu sänker Landshypotek Bank listräntorna för samtliga bindningstider. Och bankens bästa effektiva ränta ligger därefter på 1,09 procent.

Ägs av bönderna

Banken sticker ut på fler sätt. Den ägs av 40 000 jord- och skogsbrukare i Sverige, och allt överskott går till deras verksamhet.

– Vi är en bank med tydliga värderingar. Vår vinst går tillbaka till våra ägare som är svenska jord- och skogsbrukare, så vi alla kan fortsätta ta del av öppna landskap, välskötta skogar och lokalproducerad mat, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS