News55

Då blev "Svennis" lurad på 100 miljoner

Svennis
Drygt 100 miljoner saknas i arvet efter Sven-Göran "Svennis" Eriksson, som berättar i sin bok att han blev blåst av sin ekonomiska rådgivare. (Foto: Kicki Nilsson/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 25 sep. 2024Publicerad: 24 sep. 2024

Drygt 100 miljoner saknas i arvet efter Sven-Göran “Svennis” Eriksson, som somnade in i en ålder av 76 år den 26 augusti i år i sviterna av cancer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Legendariske fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson begravdes nyligen och bland andra dök den tidigare engelska fotbollsstjärnan David Beckham upp för att ta farväl av sin före detta förbundskapten.

Listan över Svennis framgångar som fotbollstränare, både i Sverige och utomlands, är lång och bland mycket annat säkrade han ett UEFA-cup-guld till IFK Göteborg 1982.

Berättar om blåsningen i sin bok

I Svennis bok, som gavs ut efter hans död, En underbar resa, berättar supertränaren om hur han blev lurad på pengar efter att ha anlitat Samir Khan som ekonomisk rådgivare.

De hade träffats i Dubai.

“Han, som hade förtroendet att ta hand om mina pengar, fick mig i stället att förlora 100 miljoner kronor. Jag stämde honom visserligen och vann i domstolen, men några pengar har jag aldrig fått tillbaka. Så trots att jag tjänat så mycket pengar var jag riktigt illa ute ett tag, jag var nära personlig konkurs”, skriver Svennis i boken, skriver Hänt.

Sportbladet berättar att nyheten blev känd när Sven-Göran Eriksson 2013 var i Kina på olika tränaruppdrag.

ANNONS

Svennis: Jag kände mig dum

ANNONS

Svennis blev kvar i Asien till 2017 och det berodde på att hamnat i en ytterst prekär ekonomisk situation och att han var pank efter kontakten med den ekonomiska rådgivaren.

“Jag kände mig dum när jag väl insåg vad som hade hänt. Mitt intresse för pengar är noll. … Det är klart att jag blev ledsen, sur och grinig när jag blev blåst, när så mycket pengar försvann. … I den vevan var herrgården till salu och det retade mig väldigt mycket, att det fick gå så långt”, skriver den bortgångne, ikonstämplade fotbollstränaren, skriver Hänt och konstaterar att mer än 100 miljoner nu saknas till följd av det som hänt i arvet efter Svennis.

Läs även: Svennis: “Jag tycker inte om att vara ensam” News55

Läs mer: Torsby hedrar “Svennis” med staty News55

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS