News55

78-årig kvinna vaktar husdjur – drar in tusenlappar

husdjur
Den 78-åriga kvinnan som artikeln handlar om kan tjäna tiotusentals kronor i månaden på att åka hem och ta hand om andras husdjur när ägarna reser bort. Hunden på bilden har i sak inget samband med artikeln. (Foto: Foto Jonas Ekströmer/Scanpix/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 06 sep. 2024Publicerad: 05 sep. 2024

Hon är 78 år och som pensionär har hon ett mycket inkomstbringande extraknäck – hon tar hand om husdjuren när ägarna reser bort.

ANNONS
ANNONS

Enligt egen utsago kan hon tjäna 1 000-tals pund, det vill säga tiotusentals kronor, varje månad vid sidan av sin pension tack vare extraknäcket.

Det brittiska pundet står i dagsläget i nästan 14 kronor, så det är klart att det är en välkommen sidoinkomst för 78-åringen, Anthea Hewitt som hon heter, berättar GB News.

När tv- och radiokanalen gör reportaget har hon suttit husdjursvakt i 111 brittiska hem och tagit hand om ännu fler husdjur när ägarna varit bortresta.

Både hon och hennes man Geoff, som gick bort 2016, var engagerade i att ta hand om andras husdjur i deras hem.

Liknar extrajobbet vid en minisemester

Anthea har fortsatt åka hem till andra och vakta och sköta deras husdjur och det har hjälpt henne att bearbeta sorgen, samtidigt som hon till sin stora glädje får utforska stora delar av landet.

Själv liknar hon det vid en “spännande minisemester” varje gång hon reser bort för att agera husdjursvakt.

“Jag skulle rekommendera det utan att tveka. Jag har njutit av varje hem jag har varit i och träffat underbara husdjur och deras ägare”, säger 78-åringen till GB News.

ANNONS

Utöver pengarna står husdjursägarna för kostnader till mat och resor.

Som en extrabonus, då hon bor borta under husdjurspassen, sparar hon på sina egna energikostnader.

ANNONS

Nye livspartnern delar hennes kärlek till husdjur

Anthea tycker att livet fått en mening igen efter sin mans bortgång. Hon har också, framgår det, hittat en ny livspartner som delar hennes husdjursintresse.

Viktigt att tänka på för den som planerar att bli husdjursvakt är att det inte bara handlar om hundar och katter, det kan också vara höns och andra fjäderfän, hästar, får, lamor, spindlar och hängbuksgrisar, vilka kräver mer jobb och tillsyn.

Hemhusdjursförmedlingen i Storbritannien som Anthea Hewitt jobbar för ställer som krav på intresserade att de ska ha dokumenterade färdigheter i djurvård. Viktig är även att känna en samhörighet med djur.

Läs även: Det här vet vi om hundars drömmar News55

ANNONS

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS