News55

Fansen bittra på Abba: Det här är stöld

Abba
Priset på Abbas senaste samlingsskiva får fansen att rasa. "Jävla skit", skriver ett Abba-fan. (Foto: Foto Leif R Jansson/arkivbild/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 06 sep. 2024Publicerad: 06 sep. 2024

Det legendariska svenska popbandet Abba släpper nu en specialutgåva, men priset för samlingsalbumet upprör fansen: “Jävla skit”, lyder en kommentar på X.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Daily Mail berättar om att ilskan kokar hos många Abba-fans över greatest hits-utgåvan som innehåller 38 spår från fyra vinylskivor och går under namnet The Singles – The First Fifty Years.

Det svenska popbandet Abba – Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad – tar bra betalt, knappt 96 pund. Det motsvarar drygt 1 300 kronor med dagens växelkurs (6 september 2024) och ett fans skriver på X att det inte är något annat än “pengastöld”, skriver den brittiska tidningen.

Abba The Museums hemsida står det att priset på skivan är 1 195 kronor, men ändå.

Då får du hala upp money, money, money

För Abba-diggare blir det alltså till att punga ut med money, money, money (pengar, pengar, pengar) – som det heter i sången – om de vill lägga den här specialutgåvan som ges ut 25 oktober från sitt favoritband till skivsamlingen.

Någon skriver skämtsamt på X “gimme, gimme, gimme” (ge mig, ge mig, ge min pengar, red anm) för att få råd till Abba-utgåvan.

Ser ingen poäng med samlingsskivan

“Jag kan inte riktigt se poängen med en till ABBA-samling. Majoriteten av låtarna på The Singles – The First Fifty Years finns på ABBA GOLD och MORE GOLD, och “singlarna” från Voyage håller helt enkelt inte måttet i jämförelse. Du ska inte betala för det”, skriver ett Abba-fan, enligt Daily Mail.

ANNONS

“Jävla skit”, skriver ytterligare en annan.

Det senaste samlingsalbumet är en expansion av Abbas The Singles – The First Ten Years, som ursprungligen släpptes 1982.

Så snuvar du Abba på priset

“Förutom alla populära låtar, inklusive Dancing Queen och Mamma Mia, kommer den också att innehålla låtar från gruppens sista studioalbum Voyage, som släpptes 2021, samt ytterligare låtar som inte finns tillgängliga på andra samlingar”, framgår det.

Tipset till dig som inte vill betala det höga priset är att skaffa samma samling låtar på en 2CD-special, den kostar bara 16,99 pund, det vill säga styvt 230 spänn.

Missa inte: Abba rasar mot Trump och hans valkampanj News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS