News55

Japan avvaktar med räntehöjning efter raset

Artikelbild
Oron på Tokyobörsen har bland annat bottnat i att yenen stärkts efter att den japanska centralbanken tidigare i veckan höjt landets låga ränta. Arkivbild. (Foto: Ayaka McGill/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 07 aug. 2024Publicerad: 07 aug. 2024

Japans centralbank kommer att avstå från räntehöjningar medan marknaderna uppvisar instabilitet. Det beskedet ger Bank of Japans vicechef Shinichi Uchida.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jag tror att banken måste upprätthålla penningpolitiska lättnader med den nuvarande styrräntan för tillfället, med den extremt volatila utvecklingen på finans- och kapitalmarknaderna hemma och utomlands, sade Uchida på onsdagen.

I måndags rasade Tokyobörsen och Nikkei 225-indexet stod vid stängning på minus 12 procent. Det var det största raset sedan den så kallade “Svarta måndagen” 1987 när Nikkei föll 14,9 procent.

Oron på Tokyobörsen har bland annat bottnat i att yenen stärkts efter att den japanska centralbanken tidigare i veckan höjt landets låga ränta.

Tokyobörsen återhämtade sig något på tisdagen. Och i den tidiga onsdagshandeln stod Nikkei 225 på plus 2,1 procent strax innan lunch.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS