News55

Dessa platser är bäst för pensionärer

Staden American Canyon i Napa Valley, Kalifornien, USA
Staden American Canyon i Napa Valley, Kalifornien, USA. Bilden är beskuren. (Foto: Wikimedia Commons CC BY 3.0/Cullen328)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 11 okt. 2024Publicerad: 11 okt. 2024

I dag vill pensionärer ha mer än överkomliga kostnader, de vill vara aktiva och engagerade. USA:s bästa platser att gå i pension baseras därför på fyra nyckelfaktorer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I USA ser pensionering väldigt annorlunda ut i dag än den gjorde för en generation sedan, det skriver Fortune.

Förut gick pensionering i allmänhet ut på att minska och hålla nere kostnader samtidigt som enstaka resor och fritidsaktiviteter kunde åtnjutas, i alla fall för medelklassen.

På grund av den ökande livslängden vill dock pensionärer i dag ha mer än överkomliga kostnader. De vill vara aktiva och engagerade.

Syfte och engagemang

En studie från 2023 fann att de som är mest nöjda efter sin pensionering befinner sig i samhällen där de är engagerade och känner ett syfte. 

Enligt amerikanska National Institute of Aging förbättras mentala och fysiska hälsoresultat av att förbli socialt aktiv och målmedvetet engagerad i samhället genom att det minskar social isolering. 

Enligt den hittills längsta studien om lycka påverkar styrkan i människors sociala förbindelser direkt hur lyckliga de är i slutet av livet.

“Var människor bor är verkligen viktigt för deras upplevelse av åldrande. Det är aldrig för sent att fatta beslut om var du vill bo, men det är heller aldrig för tidigt”, säger John Beard till Fortune.

ANNONS

Han är professor i produktivt åldrande vid Columbia Universitys Robert N. Butler Columbia Aging Center. 

ANNONS

Fyra kategorier

För att ranka de 25 bästa ställena i USA för att gå i pension till överkomligt pris har Fortune bedömt över 2 000 städer och nästan 200 datakategorier för hälsovård, välbefinnande, boende och ekonomisk hälsa. 

Vinnarna är relativt prisvärda, tillhandahåller robusta hälsovårdstjänster för äldre vuxna och erbjuder gemenskap och promenadvänlighet. 

John Bard påpekar att alla pensionärer inte är lika, och att vad som gör en plats perfekt för någon är djupt personligt. 

Bäst för pensionärer

Här är de tio bästa platserna att vara pensionär i USA enligt vad Fortune kom fram till. 

  1. American Canyon, Kalifornien
  2. Newport, Rhode Island
  3. Santa Clara, Kalifornien
  4. Beaufort, South Carolina
  5. Portsmouth, New Hampshire
  6. Shoreline, Washington
  7. Maple Valley, Washington
  8. Scarborough Maine
  9. Portland Maine
  10. Lafayette, Colorado
ANNONS

Knapert för amerikanska pensionärer

Över hela USA är miljontals amerikaner oroliga över att de inte kommer att ha tillräckligt för att kunna gå i pension.

CC BY 3.0

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS