News55

Tog tidig pension och har rest i 25 år

En husbil. Pensionärsparet har en lägenhet, ett hus samt en husbil och har rest sedan de tog ut sin pension tidigt, för 25 år sedan
Pensionärsparet har en lägenhet, ett hus samt en husbil och har rest sedan de tog ut sin pension tidigt, för 25 år sedan. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 04 juni 2024Publicerad: 03 juni 2024

De bestämde sig för att resa i ett halvår när de var 48, pausen blev till en tidig pension och nu, 25 år senare, reser de fortfarande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I augusti 1999, kort efter att Louisa Rogers fyllt 48, bjöd hennes man Barry ut henne på en drink på en restaurang nära deras hem i Palo Alto i Kalifornien, USA, det skriver hon i Business Insider.

Det visade sig att han hade en agenda.

Han föreslog att de skulle hyra ut sitt hus och resa i ett halvår. De var båda konsulter i Silicon Valley, så de behövde inte sluta på några traditionella jobb.

Louisa Rogers var med på noterna och de hyrde ut sitt hus, flög till Mexiko och tillbringade sex veckor världsarvsstaden Guanajuato.

Återvände aldrig till sina jobb

De sex månader de skulle resa förvandlades till 20 och när de återvände till Palo Alto var deras hem fortfarande uthyrt så de köpte en gammal husbil, körde upp längs Kaliforniens kust och hyrde en lägenhet i Eureka.

“Vi återvände aldrig till våra konsultjobb, så vi gick i princip i pension, även om jag började träna ledarskap och coacha igen på deltid”, skriver Louisa Rogers i Business Insider.

Nu, tjugofem år senare, har de fortfarande kvar samma lägenhet. Det är den punkt som har varit stabil för dem medan allt annat har förändrats.

ANNONS

De sålde sitt hus i Palo Alto, köpte ett 150 år gammalt lertegelhus i Guanajuato och en modernare husbil.

“I dag är vi pensionärer som reser världen runt tillsammans”, skriver Louisa Rogers i Business Insider.

ANNONS

Byter bostad och reser

Deras lägenhet i Eureka är en bas där de tillbringar vår och sommar. När de inte är där reser de runt i norra Kalifornien och södra Oregon i sin husbil, som de också ser som ett av sin hem. 

De tillbringar en del av hösten och vintern i sitt hus i Guanajuato och varje år besöker de en ny del av Mexiko. 

Barry är brittisk så en gång om året besöker de hans familj i Storbritannien och då brukar de passa på att ta en resa till den europeiska kontinenten. 

De är med på en bostadsbytessajt där de byter ut sitt mexikanska hus mot andra hus över hela världen. 

”Vi har bytt hem med ägare i Bretagne, Tjeckien, Irland, Colombia och Portland, Oregon. I oktober kommer vi att bo i ett hus ett par timmar från Denver för att uppleva höstens lövverk. Nästa vår besöker vi Cuenca, Ecuador. Vårt pensionärsliv tar aldrig slut”, skriver Louisa Rogers i Business Insider.

ANNONS

För att kunna ha en sådan här livsstil under sin pension är de organiserade. När de inte är i Mexiko hyr de ut huset där och de har anlitat någon som tar hand om hyresgästerna, städar och vattnar växter.

Lägenheten i Eureka håller en vän regelbundet koll på när de är borta och de har vi tillräckligt med inkomster för att kunna behålla sin livsstil.

Volontärarbete gav nytt perspektiv på pensionärslivet

Sista arbetsdagen på förskolan blev svår. Hon stängde dörren bakom sig med famnen full av blommor och tungt hjärta.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS