News55

Pilotprojekt hittade 700 fall av folkbokföringsfusk

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 07 juni 2022

Skatteverket har under de senaste tio månaderna samarbetat med åtta svenska kommuner för att utreda misstänkt fusk med folkbokföringen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Uppsala kommun är en av de kommuner som ingått i Skatteverkets pilotprojekt, rapporterar Uppsala Nya Tidning. Målet har varit att identifiera fel i folkbokföringen och möjligt fuskande med adresser och totalt har man hittat närmare 700 fall. Cirka 300 av dessa handlade om personer som varit folkbokförda här trots att de lämnat landet. I Uppsala identifierades 60 fall av misstänkt fusk. Pilotprojektet har hittills frigjort ett stort antal hyreslägenheter och Skatteverket föreslår nu att myndigheter ska få större möjligheter att dela information med varandra och att folkbokföringen ska få göra riskbaserade urval från dessa uppgifter.

Nerikes Allehanda berättar om personalflykt från ett äldreboende på grund av chefen. Sedan februari förra året har 15 anställda slutat, många av dem undersköterskor och sjuksköterskor, och fler väntas lämna. Nu växer oron för att det ska påverka de gamla på boendet.

När Borås Tidning sammanställer de dyraste fastighetsförsäljningarna i Borås stad förra månaden så är det en fastighet för 7,5 miljoner kronor som toppar listan. Totalt registrerades det 48 fastighetsförsäljningar under maj månad och nio av dem nådde ett slutpris på över fem miljoner kronor.

Hallandsposten berättar om bröderna Fridjof, 16 år, och Lowe, 14 år, som tog saken i egna händer när de inte hittade något sommarjobb. De startade helt enkelt ett eget företag inom trädgårdsskötsel. Förutom att lösa sin egen sysselsättningen under sommaren så hoppas de båda också vara goda förebilder och inspirera andra ungdomar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS