Beroende på vad slutresultatet i valet blir, kan din privatekonomi komma att påverkas på olika sätt.
Mest läst i kategorin
Den höga inflationen och stigande elpriser leder till att många svenska hushåll går mot tuffare tider med mindre pengar kvar i plånboken.
Många partier är överens om att elpriser, pensioner och drivmedel måste bli billigare, hur man ska gå tillväga skiljer sig däremot mellan partierna, skriver Nordnet.
Beroende på vem som vinner valet kommer elpriserna sannolikt att sänkas genom högkostnadsskydd, sänkt skatt alternativt minskade elnätsavgifter.
Det blåa blocket är överens om att se över reduktionsplitken för drivmedel. Vilket innebär att att man är man måste tillsätta biodrivmedel för att minska utsläppen, men leder till ett dyrare literpris.
Sänkt skatt på ISK
Skulle högerblocket vinna blir det även billigare att investera dina pengar på ett ISK. Moderaterna och SD vill sänka skatten på ISK och liberalerna föreslår att göra de 300 000 första kronorna skattefria.
Avslutningsvis kommer det parlamentariska läget vara mycket osäkert framöver och många frågor kommer kräva tuffa förhandlingar mellan partierna. Vallöften från de olika partierna bör därför ses som ambitioner i kommande förhandlingar.
Finns tre tänkbara scenarion
Det slutliga valresultatet dröjer till onsdag, men i skrivande stund leder högeroppositionen knappt över de rödgröna. Utifrån det nuvarande läget ser riksdagens talman Andreas Norlén tre huvudsakliga vägar framåt mot en regeringsbildning, skriver TT.
Det första scenariot är att statsminister Magdalena Andersson väljer att avgå innan den nyvalda riksdagen återsamlas måndagen den 26 september. I det fallet tar Andreas Norlén över för att inleda talmansrundor med partiledarna.
De två andra vägarna att gå är att invänta statsministeromröstningen som den nyvalda riksdagen håller kort efter återsamlingen. Det kan då gå åt två olika håll. Antingen vinner statsministern omröstningen och då kan regeringen sitta kvar. Alternativt att statsministern förlorar omröstningen och då tar den nyvalde talmannen över regeringsbildningen.
Senaste nytt
Tänk inte mer på bokföringen (än du behöver)
Med Fortnox är bokföringen uppdaterad i realtid, så att du alltid kan lita på siffrorna.
Rekommendationer om RS-virus – detta bör du veta
Folkhälsomyndigheten har publicerat rekommendationer om vaccination mot RS-virus till vissa grupper för att skydda mot allvarlig sjukdom. Här får du veta mer om deras råd.