News55

Så vill Kristdemokraterna bli bäst för äldre väljare

Artikelbild
STOCKHOLM 20180506 Partiledare Ebba Busch Thor (KD) kommer till SVT för att deltaga i Agendas partiledardebatt och poserar tillsammans med pensionärer som protesterar mot låga pensioner. Foto Pontus Lundahl / TT
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 maj 2018

Kristdemokraterna vill vara det bästa alternativet för Sveriges äldre. Därför har Ebba Busch Thor skrivit på ett ”äldrekontrakt” för att visa väljarna att hon tänker hålla vad hon lovar, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ebba Busch Thor kom till Kungsträdgården i Stockholm i sällskap av Bert Karlsson för att hålla tal. Partiledaren vände sig huvudsakligen till landets äldre väljare. Därför skrev hon på ett kontrakt – ett så kallat ”äldrekontrakt” – för att lova att hon inte ska svika väljargruppen, skriver Expressen.

”Därför vill vi säkerställa att de äldres intressen tas på allvar och prioriteras, det gör vi genom detta välfärdskontrakt för de äldre. Ett kontrakt är ett tydligt löfte, och det går vi till val på”, står det i kontraktet. Dokumentet består av sex punkter: Boende, jobb, sjukvård, äldreomsorg, hemtjänst och trygghet.

      LÄS MER: Stark ekonomi bäddar för vallöften

Löfte till Sveriges pensionärer

Kristdemokraterna lovar bland annat att pensionärsskatten ska avskaffas och att bostadstillägg ska höjas. Man vill också avskaffa den särskilda löneskatten för den som fyllt 65 men fortsätter att jobba. Alla äldre som önskar ska få skrivas in i hemsjukvården och det är den äldre själv som ska bestämma när den ska flytta in på äldreboende, inte biståndshandläggare.

– Det är mitt löfte till Sveriges pensionärer, att det är de här punkterna och löftena vi kommer kämpa för. Det handlar bland annat om att få bort den här åldersdiskrimineringen, säger Ebba Busch Thor, till Expressen.

KD kommer att jobba för att kommuner ska bygga äldreboenden i stället för ”kommunala skrytbyggen”.

– Jag förväntar mig att Sveriges seniorer, som är över två miljoner, faktiskt röstar på det alternativ som inte bara pratar. Vi måste slopa pensionärsskatten, vi måste se till att vi får en sjukvård som även de äldre kan lita på, säger Ebba Busch Thor, till Expressen.

ANNONS

 

 

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS