News55

Tvivel på Tesla får småsparare att fly

Tesla
Svenska småsparare flyr Teslas aktie och tycks ha tröttnat på fagra löften från Teslabossen Elon Musk (bilden). (Foto: Toby Melville/Pool Photo via AP/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 31 juli 2024Publicerad: 31 juli 2024

Svenska småsparare hyser stor skepsis mot Teslas och vd:n Elon Musks storslagna löften och överger nu aktien.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I juli tömde svenska sparare i stor utsträckning börsportföljen på Teslaaktien, enligt statistik från nätmäklaren Nordnet.

“Många sparare tycks tvivla på en ‘Tesla turn-around'”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt, i ett pressmeddelande.

Bratt menar att det finns ett utbrett tvivel om Teslas planer på självkörande robottaxi och att rabatterna på flera av den amerikanska elbilsjättens modeller ska ge önskvärd effekt.

Samtidigt hoppade många aktieägare i Tesla av tåget, så att säga, när bolaget kom in med sin leveransstatistik innan det svaga rapportsläppet.

Leveranssiffrorna var inte så pjåkiga som experterna hade räknat med, vilket fick aktien att rusa och i samma veva utlösa en flykt från Teslas aktie fart.

Ratar Tesla och köper Investor

Rapportperioden har överlag styrt aktiehandeln och det så kallade säkra kortet Investor, Wallenbergarna älskling, toppar småspararnas köplista följt av försvarskoncernen Saab, kasinoleverantören Evolution och värmpumpstillverkaren Nibe.

På mest köpta-listan i juli återfinns även fordonbjässen Volvo, ståljätten SSAB, amerikanska AI- och chipfavoriten Nvidia, dagligvarujätten Axfood, investmentbolaget Kinnevik och fastighetsbolaget SBB. I den ordningen.

ANNONS

Tesla placerar sig överst på säljlistan följt av Resurs Holding och Essity.

Källa: Nordnet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS