News55

Villaägarna kraftsamlar mot orimliga energipriser

Cecilia Reuter, förbundsordförande för Villaägarnas Riksförbund som nu kallar till en kraftsamling mot orimliga energipriser
Cecilia Reuter, förbundsordförande för Villaägarnas Riksförbund som nu kallar till en kraftsamling mot orimliga energipriser. (Foto: Peter Knutson)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 01 okt. 2024Publicerad: 01 okt. 2024

EU:s prissättningsmodell, stigande nätavgifter, hög energiskatt, ett osäkert energisystem och ökande efterfrågan gör att elen blir allt dyrare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Organisationen Villaägarna, med 230 000 medlemshushåll, kraftsamlar nu mot orimliga energipriser då de anser att villaägare behöver samlas och ställa krav.

Villaägarnas Riksförbund tycker att det är oacceptabelt att Sveriges småhusägare får ta den höga kostnaden för landets dåligt planerade elsystem.

Organisationen bedömer att det inte är osannolikt att våra energikostnader kommer var dubbelt så dyra år 2030.

Många av organisationens medlemmar har behov av hjälp med många olika problem som alla är kopplade till energi och många av dem känner sig maktlösa i den här svårbegripliga marknaden.

Kallar till kraftsamling

På grund av det här har Villaägarnas Riksförbund kallat förtroendevalda, medlemmar och icke-medlemmar till en kraftsamling mot orimliga energipriser.

Det ska ske i form av ett digitalt stormöte klockan 18.00 onsdagen den 2 oktober. Då ska förbundsordförande Cecilia ReuterHåkan Larsson, samhällspolitisk chef tala och svara på frågor, även Kjell Harbom, ordförande för villaägareföreningen Södra Vätterbygden ska tala.

Alla organisationens medlemmar har fått en inbjudan till mötet och intresset har varit stort.

ANNONS

Folket har fått nog

“Det är inget snack om att folket har fått nog av Sveriges skeva energimarknad där hushållen står som ständiga förlorare. Småhusägare drabbas hårt och letar nu efter sätt att påverka och ta makt över sin energiräkning. Där har vi på Villaägarna ett ansvar att samla och leda”, säger Cecilia Reuter i ett pressmeddelande.

Hon tillägger att hushållen förtjänar rimliga och förutsägbara energikostnader.

I samband med sin kraftsamling mot energipriserna samlar Villaägarna även in vittnesmål om hur husägare har drabbats av elpriserna.

“Kraftsamlingen blir startskottet för att sätta riktning, ställa krav på makthavare och förändra energimarknaden så att småhusägare inte längre ska behöva betala den stora kostnaden för sprickan i systemet”, skriver Villaägarna i sitt pressmeddelande.

Varnar: Höjd skatt kan ge högre elpriser

Energibranschen ser rött och varnar för högre elpriser om Skatteverkets nya förslag på hur energibolagens fastigheter ska värderas går igenom.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS