News55
Detta är en sponsrad artikel

Ät räkor när de är som allra bäst!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 30 jan. 2021Publicerad: 30 jan. 2021

Skriver det här varje år vid den här tiden. Men så att ingen missar det: räkorna är fenomenala nu! Och inte så dyra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Du och vi som är skaldjursälskare vet det förstås. Men vi vill dela med oss till alla andra, eller hur?

Alltså: så fina färska räkor som man kan köpa nu, till hyggliga priser, får man inte tag i nån annan gång på året.

Jo – i september-oktober, när de har rom i huvudet, är räkorna också fantastiska. Fast i höstas levde de inte hundraprocentigt upp till det betyget, tycker jag.

Men nu alltså: frossa i färska, spänstiga, smakrika räkor så länge det går. Vilket brukar vara en bra bit in i mars.

Och självklart äter vi den goda rommen! Några gånger har jag plockat ut lite rom ur varje räka (ett riktigt pillergöra!) tills jag fått ihop några matskedar och använt den i stället för löjrom på en smörstekt toast. Exklusivt och läckert!

Men med skaldjur måste man alltid se upp. En ICA-affär som jag handlar ofta i presenterade för mindre än två veckor sen nånting som man kallade “blancherade räkor”. Dvs. frysta räkor som fått ett uppkok.

De såg fina ut, men smaken var bedrövlig.

Fällor lurar överallt på oss konsumenter. Gå inte i dem!

ANNONS
Finfina färska räkor . vilken njutning!

ANNONS