News55
Detta är en sponsrad artikel

Glöm Halloween - Maria Montazamis cupcakes smakar lika gott året runt!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 31 okt. 2016Publicerad: 31 okt. 2016

Har det varit Halloween? Eller pågår det? Få saker bekymrar mig mindre. Inte en pumpasoppa över vår kökströskel! Men för att inte anklagas för snobberi ska jag delge er Maria Montazamis halloweencupcakes. Med pumpa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

025

På Tivoli i Köpenhamn firar man Halloween i tre (!) veckor, från 14 oktober till 6 november. Säkert bara en anledning att hålla höstöppet.

Men kul för barnen,  kanske. För det är ju de som driver halloweenhysterin medan vi äldre släpar oss runt på kyrkogårdarna och tänder ljus.

Likadant hemma hos hollywoodfrun Maria Montazami. Vi skrev en bok för två år sen om firande av olika högtider, och Maria erkände att Halloween inte ligger högst på angelägenhetslistan.

-Men ungarna älskar det! De brukar dekorera hela stora huset med spindelnät och annat spökigt. Det ringer på dörren hela tiden, och utanför står barn i alla möjliga förklädnader; nyckelpigor, fjärilar, sagofigurer och de senaste idolerna från Hollywood.

På kvällen ställer Maria fram en god buffé. Och den avslutas ofta med hennes speciella pumpacupcakes. Varsågod, här är receptet:

 

4 dl vetemjöl

ANNONS

3 dl råsocker

2 tsk bakpulver

1 msk salt

1 msk mald kanel

2 tsk mald kardemumma

2 tsk mald ingefära

2 dl neutral olja

4 ägg

ANNONS

2 dl riven butternut squash-pumpa (kan ersättas med riven morot)

Frosting:

200 g cream cheese

3 dl florsocker

50 g rumsvarmt smör

3 msk lönnsirap

ev. orange hushållsfärg

Till dekoration:

ANNONS

2 dl vispad grädde

ev. lite ätbart glitter

Sätt ugnen på 175 grader. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

Lägg alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och ägg och blanda väl.

Rör ner den rivna pumpan (eller moroten) och fördela smeten i formarna. Grädda c:a 20 minuter och låt svalna.

Rör ihop cream cheese, florsocker och lönnsirap. Vispa i smöret med elvisp tills smeten är helt slät. Vispa i hushållsfärgen, om du vill använda den.

Bred frosting på varje cupcake och dekorera med en gräddklick och ev. glitter.

Och sen kan du fullständigt strunta i om det råkar vara Halloween. Marias cupcakes är lika goda året runt!

ANNONS

026

Receptet och bilderna är hämtade ur boken “Fira med Maria Montazami” (2013).

024

Döttrarna Montazami älskar Halloween. 

 

 

 

ANNONS
ANNONS