News55
Detta är en sponsrad artikel

Laga Zlatans favoriträtt till matchen!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 15 juni 2016Publicerad: 15 juni 2016

Nu laddar Zlatan och gänget för ödesmatchen mot Italien. Och det handlar inte bara om  träning och mental peppning. Maten är lika viktig! Här är receptet på den rätt som  Zlatan själv valt som sin favorit när landslaget käkar. Lyxigt, läckert, lättlagat. Gör den själv och njut framför TV:n!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rätt mat är lika viktigt som rätt träning. Det säger spelarna själva i boken Favoritmål, som kom för några år sen. Där presenterar fotbollslandslagets egen kock Mats Broström killarnas favoriträtter, med recept och bilder.

Andreas Isaksson tycker bäst om köttbullar med gräddsås. Kim Källström älskar clubsandwich. Och Zlatan vurmar för två rätter: Mats suveräna pyttipanna och hans härliga Biff Rydberg.

– Det är känsla i Mats mat, säger Zlatan. Man kan inte jämföra den med något annat!

En av hemligheterna med Mats och landslagets pyttipanna är några stänk worcestersås över den färdiga rätten. Och den hyllade Biff Rydberg får det riktiga stinget med en sammetslen senapskräm.

028

Här är Zlatans Rydberg – lätt att laga i förväg och värma i ugnen lagom till matchen mot Italien. För fyra personer:

1 kg potatis

smör och olja till stekning

ANNONS

salt, peppar

800 gram oxfilé

3 gula lökar

4 äggulor

Senapskräm:

1 dl vispgrädde

3 tsk fransk senap

Till garnering:

ANNONS

1 knippe storbladig persilja

Gör så här:

Skala och tärna potatisen och skölj i kallt vatten, så att all stärkelse försvinner. Stek potatisen i smör och olja tills den är fint brun. Salta och peppra.

Tärna oxfilén i något större kuber än potatisen (c:a 1½ cm). Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och bryn köttet snabbt. Stek eventuellt hälften i taget, det får inte koka! Salta och peppra.

Skala och finhacka löken och fräs den gyllenbrun.

Senapskrämen:

Vispa grädden och blanda den med senapen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp kött, potatis och lök i varsin hög på fyra tallrikar. Toppa med en äggula på varje. Servera senapskrämen till och garnera med persiljan.

ANNONS

Och låtsas att du är Zlatan!

Fotnot: Boken Favoritmål är producerad av Ingela Holm. Foto: Jan Bengtsson.

 

ANNONS