News55 firar ett år – tack alla läsare på födelsedagen!

Artur Ringart

Annons

Annons

I dag, den 28 juni, är det precis ett år sedan vi genom ett rungande upprop mot åldersdiskriminering lanserade News55 i Almedalen. Till vår stora glädje var det många som redan då ville lyssna, delta och föra vår diskussion vidare – såväl på plats som i sociala medier och andra stora nyhetskanaler.

Då, för ett år sedan, uppmärksammade vi läget på den svenska arbetsmarknaden, att det finns en lag mot åldersdiskriminering men att den inte följs. Och många skrev under på vårt upprop mot åldersmobbning. Inte undra på, vi är ju trots allt nära 3 miljoner människor här i Sverige som samhället av någon anledning tycker är okej att räkna bort.

      LÄS MER: Börja prioritera erfarenheten!

Sedan starten har vi sedan fortsatt att uppmärksamma viktiga frågor och nyheter som många andra annars lätt tycks ”glömma bort”. Till exempel hur Sverige missköter sina äldre i fråga om pension, boende och vård. Hur man som anhörig kan upptäcka demens. Hur det är att vara ensam. Vad som händer med bankerna. Hur tankarna kring döden kan gå.

Men också hur det är att vara mormor och farfar. Hur det är att resa och vad som finns att upptäcka i världen. Hur man kan leva ett bra och innehållsrikt liv tills man blir mycket gammal. Hur man lagar till den godaste falukorven.

      LÄS MER: Fantastiska falukorv – här är Ulf Elfvings tio tips

News55 är en partipolitisk oberoende sajt som blandar högt och lågt: Humor och allvar. Raka nyheter och fördjupande reportage. Analyserande krönikor. Skarpa debattinlägg. Tips och inspiration kring allt från resor till mat. Oavsett är det viktigaste för oss den princip som vi nu levt efter i ett år och tänker fortsätta göra så länge vi får och kan – vi står alltid på 55-plussarnas sida.

      LÄS MER: Människor har inget bäst-före-datum

Och vi är så oerhört tacksamma att ni i gengäld är så många som tycks stå på vår.

Under det här första året har vi lyckats bli en etablerad nyhetssida. Vi har i dag en halv miljon unika besökare i månaden och ni är över 1 miljon som varje vecka tar del av vårt innehåll på Facebook. Vi har ett nyhetsbrev med över 15 000 prenumeranter och sedan dryga månaden tillbaka en stadigt växande kundklubb. Vi har under året också utsetts till en av Sveriges superkommunikatörer av tidningen Resumé, vilket understryker kärnan i varför vi finns: vi med lite livserfarenhet, vi räknas!

      LÄS MER: News55 på topplistan bland Sveriges superkommunikatörer 2016

Jag vill i dag ta tillfället i akt att tacka våra krönikörer och skribenter som lägger ved på brasan och bidrar till en ökad debatt om ämnen som berör våra äldre.

Jag vill också tacka vår lilla redaktion som med liv och lust varje dag gör det möjligt för oss att erbjuda nya och intressanta artiklar.

Men framför allt vill jag tacka er läsare för att ni tar del av, kommenterar och delar vårt innehåll. Vi på News55 brinner för er och utan ert engagemang hade vi aldrig varit där vi är i dag – det är något vi tänker på varje dag.

      LÄS MER: Veckans läsarbrev på News55

Och vi vill att fler ska få ta del av vardagen utanför klickrubrikerna. Vi tänker fortsätta påminna om att vi alla blir äldre och alla påverkas av de beslut som tas idag. Vi tänker fortsätta skapa debatt och vi tänker fortsätta vara våra läsares röst i den debatten.

Med ett år på nacken vågar jag lova att vi kommer att göra precis det, och ännu lite till (vänta bara, så får ni se). Hoppas ni följer med!

Artur Ringart
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons