News55

Demensboende tömdes på möbler: ”Det är inte värdigt”

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 29 jan. 2022

Ett demensboende i Göteborg får skarp kritik då boendet tömdes på möbler medan de äldre fortfarande bodde kvar. Personalen är oroad och skäms över hur de äldre behandlas och riktar nu kritik mot cheferna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett demensboende i Göteborg förbereder sig inför en flytt då boendet ska renoveras. Hur flytten har hanterats har dock fått kritik. Dagar innan själva flytten så började gemensamma utrymmen att tömmas på möbler och flera av ytorna ekar nu tomma. Problematiskt är dock att de som bor där ännu inte fått flytta och därför tvingas bo i ett flyttkaos, rapporterar Göteborgs Posten

– Det ser inte klokt ut, säger en anställd. 

Personalen är oroade och skäms över hur flytten har hanterats. Deras känsla är att de boende nu sitter instängda i sina rum medan de väntar på att flytta då det längre inte är värdigt att umgås i de gemensamma ytorna, enligt personalen.   

Enhetschefer vid Lerums kommun svarar på kritiken och menar att det fanns en detaljerad plan för flytten men att den brustit. De menar att det inte var tänkt att möblerna skulle flyttas så tidigt och de förstår varför människor blivit upprörda. Möblerna har nu delvis blivit ersatta.  

Personalen på boendet säger till Göteborgs Posten att situationen är extra känslig då det berör personer med demens. Det är en grupp människor som är i stort behov av att leva i en trygg miljö för att må bra.  

– Jag hade inte sagt något om det hade gjorts två dagar innan, men inte såhär lång tid före. Man tömmer inte på det viset. Det gör man bara inte, säger en anställd.

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS