News55

Detta visste du inte om Carl Bildts fru

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 aug. 2022

Att Anna Corazza Bildt är gift med Carl Bildt vet många. Men vad har den före detta politikern för sig idag?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Anna Corazza Bildt, 59, träffade sin man Carl Bildt, 73, på 90-talet efter att hon avslutat sina akademiska studier. Paret har sonen Gustaf tillsammans. Att Anna under många år satt i EU-parlamentet för Moderaterna vet de flesta men få vet om att hon numera driver hotellverksamhet i Italien, i den medeltida byn Tabiano.

Släkten Corazza köpte slottet i slutet av 1800-talet och har renoverat stora delar av det. 2006 bestämde sig Anna för att tillsammans med sin bror öppna upp det för hotellverksamhet. Där finns ett 40-tal rum och sviter med en fantastisk trädgård utanför.

– Jag åkte till Tabiano alla skollov, jag älskade att vara här och har många fina barndomsminnen från slottet. Jag tyckte om att leka utomhus och att klättra i träd. Jag känner mig hemma i både Italien och Sverige. Men Tabiano kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Det är min baby. När min pappa, som nu är 92 år, bad mig ta över hotellverksamheten här tackade jag ja med glädje. Det var 2019, och jag gick in för uppdraget med stort engagemang och många planer. Ett halvår senare bröt coronapandemin ut och hotellgästerna uteblev. Och vi som redan dragit i gång en stor ombyggnad, säger Anna Maria till Sköna hem.

Idag arbetar ett 20-tal personer på slottet. Det är bagare, en receptionist, kockar, städare, snickare och trädgårdsmästare. Idag kan man inte sova över utan bara boka middagar samt fira olika typer av högtider. Det är förstås väldigt speciellt för Anna och Carl att bo på samma ställe där det hålls guidade visningar och där det går runt okända människor, men paret har en privat och separat del där de själva lever.

Anna var själv med under den stora renoveringen. Eftersom huset låg på k-märkt mark fick man göra en arkeologisk utgrävning innan man kunde börja.

– Jag jobbade hårt och var verkligen en i teamet. Mina händer såg ut som om jag var 150 år gammal! Jag hade ingenting annat än jeans på mig i nästan ett år – gissa om det var härligt att få sätta på sig en fin klänning och få fira när bygget var klart!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS