News55

Harald var pojken med guldbyxorna - Men vad hände sedan?

Artikelbild
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 okt. 2021

Tv-serien ”Pojken med guldbyxorna” blev en megasuccé med huvudrollsinnehavaren Harald Hamrell i centrum. Men vad hände efter att strålkastarljuset slocknat?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Många av oss satt bänkade när tv-serien ”Pojken med guldbyxorna” tog hela Sverige med storm och det var många som ville, precis som barnstjärnan Mats, spelad av Harald Hamrell, 60, kunna stoppa ner handen i fickan och dra upp en näve sedlar när helst andan föll på. Filmen bygger på Max Lundgrens barnbok med samma namn från 1967 och premiärvisades i SVT åtta år senare.

­– Den fick ju ett enormt genomslag när den kom, det var nästan hysteriskt där ett tag. Jag minns serien med värme, flera av oss håller fortfarande kontakten och möts upp var femte år och äter lite mat och umgås, har skådisen berättat i Nöjesbladet.

Många år har gått sedan Harald blev känd över en natt, som 15-åring och trots att kändisskapet först upplevdes som roligt men som senare mest kom att bli en jobbig period, har han fortsatt inom skådespelaryrket.

Harald har jobbat både som skådis men har även regisserat bland annat ”Storstad”, ”Beck”-serierna och han jobbade som regiassistent till Bo Wideberg redan som 16-åring förutom att senare synas i produktioner som ”Vår tid är nu”, ”Godnatt jord”, samt ”Kommissarie Späck”.

Privat lever Harald i Enskede, i södra Stockholm, är gift och har döttrarna Jennie och Hanna.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS