News55

Tommy Körberg om rösten: ”Den har fått en annan höjdton”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 sep. 2022

För två år sedan drabbades Tommy Körberg av en allvarlig infektion och har fått kämpa sig tillbaka. Men han fick något positivt med sig på köpet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Artisten Tommy Körberg, 74, har en stor plats i svenskarnas hjärta och är en etablerad sångare med en stor låtskatt. Sommaren 2020 drabbades han av en allvarlig bakterieinfektion som satte sig på hjärtat. Artisten trodde själv att han bara var förkyld men han opererades akut och fick respiratorvård i flera dagar.

– Jag tänkte bara att jag till varje pris måste överleva. Kort efter operationen bestämde jag mig för att lära mig gå själv igen, för jag vägrade att gå omkring med gåstol. Jag kunde se framför mig hur alla skulle stanna mig på gatan, lägga huvudena på sned och fråga hur jag mådde, det pallade jag inte så jag sa: ”Ge mig en trappa, för helvete.” Jag pustade och frustade i den där trappan tills jag kunde gå igen. Personalen var helt fantastisk, men sjukhusmaten ska vi inte ens prata om. Jag tjatade till mig köttbullar från Riche som jag låg och drömde om, stora och saftiga med mycket grädde. Men det var slangar överallt och jag var fullproppad med morfin så det slutade med att jag ratade Riche-köttbullarna också. Inte fick man dricka alkohol heller och vatten är som bekant ett hån mot levern. Det hade varit gott med ett glas vitt vin där i sjukhussängen, har Tommy berättat för tidningen King.

De tog lång tid för Tommy att återhämta sig och han haft en rejäl uppförsbacke men den 2 oktober medverkar han som gäst i Renée Nybergs nya program ”Vilket liv!” i TV4.

Efter att ha legat i respirator blev rösten påverkad men Tommy upptäckte också en positiv sak.

– Visst var det svajigt i början men idag är rösten konstigt nog kanske ännu bättre. Det är som den har fått en annan tonhöjd.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS