News55

Hollywoodstjärnorna och deras hundar

Jennifer Aniston har hund
Flera filmstjärnor har ett stort intresse och engagemang för hundar. Däribland skådespelaren Jennifer Aniston. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP. Källa TT.
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 27 maj 2024Publicerad: 27 maj 2024

Hundar har länge kallats människans bästa vän. Så är fallet även bland några av världens största kändisar. När de fyrfota vännerna går bort lämnar de dock ett stort tomrum hos sina ägare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidningen Café har nyligen listat en rad internationella stjärnor med en kärlek för våra fyrbenta vänner med lite kuriosa. En av kändisarna som nämns är skådespelaren Tom Hardy som bland annat spelat huvudrollen i filmerna Venom.

Tom Hardy är enligt tidningen en stor supporter av olika organisationer som hjälper hemlösa hundar. Han har också en egen hund – nämligen en fransk bulldog vid namn Blue

Jennifer Aniston, kanske mest känd från tv-serien Vänner, är också ett stort fan av de lurviga små djuren. Istället för att köpa en valp valde hon att skaffa sig en så kallad rescue dog, också kallad omplaceringshund. Dessa hundar har ofta levt ett liv på gatan eller i hem där de blivit illa behandlade.

Omplacerade hundar blev också vanligt under pandemin när flera hushåll skaffade hund på grund av distansarbete och kunde spendera mer tid i hemmet. När pandemin sedan var över och arbetet återgick till att ske på kontoret fick många sälja sina hundar då man helt enkelt inte längre kunde ta hand om dem. 

En tredje kändis som också engagerat sig i djurrättsfrågor är skådespelaren Hilary Swank. Hon har också adopterat hemlösa hundar genom åren, skriver Café. 

ANNONS

Världskänd hund har gått bort

Den största sorgen för många hundägare är att deras liv är kortare än människans. I endast ett eller två decennier har vi förmånen att leka och mysa med dem. Nyligen spred sig nyheten om att kändishunden “Doge” har gått bort. 

Kabosu, som hon egentligen hette, blev världskänd genom memet “Doge”. Det rapporterar nyhetssajten Coindesk, med hänvisning till ägaren Atsuko Satos blogg. 

ANNONS

”Jag tror att Kabo-san var den lyckligaste hunden i världen. Och jag var den lyckligaste ägaren”, skriver ägaren Atsuko Shato på sin blogg.

Kabosu blev 17 år gammal. Några dagar efter hundens bortgång hölls en avskedsfest för henne i hemstaden Narita i Japan, skriver Aftonbladet.  

Bland sina  beundrare hade Kabosu bland annat Elon Musk. Kabosu inspirerade nämligen till kryptovalutan dogecoin som är tech-entreprenörens favorit krypto. 

Läs vidare:

ANNONS

Börjar din hund åldras? Spana in tecknen

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS