News55

Hur kan de lägga ner den här godsaken?

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 06 juli 2023Publicerad: 06 juli 2023

Nu går skam på torra land - efter 90 år ska Mums-Mums läggas ner! Hur kan man göra detta mot oss?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mums-mums, den ljuvliga skumbollen bestående av chokladdoppat äggviteskum med kexbotten har tillverkas av sen 1933. Det kanske är fel att säga att min kropp har byggts av Mums-Mums, men lite har den allt hjälpt till.

Å andra sidan lär den här lilla delikatessen bara innehålla runt 80 kalorier, så man har med gott samvete kunnat trycka i sig ett par stycken till fikat eller efter maten.

En liten sport har det blivit att öppna munnen så brett att hela Mums-Mumsen går in på bredden utan att krossas förrän den landar mot gommen. Att då trycka sönder den mellan käkarna, blunda och njuta ger en sällsam eufori.

Men mina insatser har inte hjälpt, tillverkaren Cloetta säger att lönsamheten är för dålig.

Fast har ni tänkt efter, Cloetta: nu när vi lojalt bojkottar konkurrenten Marabou för deras moderbolags engagemang i Ryssland, vilket indirekt sägs ge miljarder till Putins krigskassa, öppnar det sig ju ett gyllene tillfälle för andra att ta marknadsandelar. Ut med Plopp och Schweizernöt – tills man lämnar Ryssland – och in med Mums-Mums och Polly, till exempel.

Konspirationsteoretiker säger att Cloettas besked i dagarna kan vara en pr-kupp. Mums-mumsen har hamnat i skuggan av nyare godis, nu måste vi se till att den får uppmärksamhet. Typ.

Medan jag för en gångs skull hoppas att en konspirationsteori kanske har rätt, går jag och stödköper en låda Mums-Mums.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS