Skruvade lite på paellareceptet i dag. Det blev inte så dumt!
Ulf Elfving: Sommarpaella med kantareller och annat gott
Mest läst i kategorin
Riktig paella har jag nog aldrig gjort. För visst ska det vara bläckfisk i en sån?
Så den du får recept på här är nog lite avvikande, på flera sätt. Men testa, det blev gott!
Vi hade ris över från en thaimiddag häromdan. Så nu fick det bli grunden. Jag fräste det helt kort i olivolja. Lät det sen koka i vitt vin, kycklingbuljong och saffran. Tillsatte några bitar grillad kyckling och några klyftor gul lök och lät koka ett tag till. Spädde med mer vätska.
Sen var det dags för godsakerna: några pilgrimsmusslor och några jätteräkor, mycket hastig stekta i lite smör. En näve lätt brynta kantareller. En mindre näve gröna ärter. Allt vänds bara ner i riset, musslorna får absolut inte koka, då blir de sega.
Saknade röd paprika, som spanjornerna gärna vill ha med. Tog några cocktailtomater i stället. Och jag lovar, det blev riktigt gott!