News55

Bättre pommes frites har jag knappast smakat

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 21 sep. 2023Publicerad: 21 sep. 2023

Tycker ofta att djupfryst pommes frites är en bedrövelse. Men nu har jag hittat ett lysande undantag!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Super crunch” stod det på påsen. Jag var skeptisk men köpte en påse, gick hem och friterade. Och blev förtjust!

En förklaring var säkert att jag verkligen friterade potatisen, i en god olja. De märken jag provat förut och ofta värmt i ugnen har blivit rätt hemska. Torra och sega.

En bra fritös kan man köpa för en bit under tusenlappen. Jag vill minnas att min gick på några hundra, och den funkar utmärkt. Även om det var några år sen.

Den här läckra pommesen är tillverkad i Holland och heter Aviko Super Crunch Premium Fries. Den blir härligt frasig på ytan och lagom mjuk inuti. När jag någon gång äter en köttbit blir njutningen ännu större med en god pommes frites.

En liten skiva oxfilé räcker. Om man kompletterar med skysås på smör och rödvin, en klick bearnaise och supergod pommes frites!

Och i det här fallet kan man kanske bortse från att varan innehåller några E-nummer och ytterligare nån tillsats – inte av det allvarligare slaget, tror och hoppas jag.

Ta tipset! Och jag försäkrar att jag självfallet inte är sponsrad av tillverkare, distributör eller försäljare. Vill bara att du som är trogen bloggläsare ska äta bra grejer!

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS