News55
Detta är en sponsrad artikel

God tonfiskröra till vårens första rosé

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 14 apr. 2018Publicerad: 14 apr. 2018

Ibland måste även den mest hängivne matlagare få vara lite bekväm. Och något lättare än den här fräscha tonfiskröran får men leta efter!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I dag var jag helgtröttare än vanligt. Och inte fanns det så värst mycket i det annars rätt så välfyllda kylskåpet.

Men sånt är en kul utmaning! Så fram med en burk tonfisk, en påse sallad, lök, ägg och majonnäs – och det blev hur gott som helst!

Tonfiskröra kan ingen misslyckas med. Här är ett recept:

-1 burk  tonfisk i vatten

-1 1/2 msk finhackad rödlök

-2 msk majonnäs

-1 msk crème fraiche

ANNONS

-Salt, peppar och några droppar pressad citron

Det är grunden. Sen blir det ännu godare om man tillsätter några ytterst finhackade gröna oliver, ett finhackat hårdkokt ägg och en finhackad tomat.

Blanda runt och servera på salladsbädd eller toast.

Och nu när våren gör entré är det inte fel att plocka fram ett välkylt rosévin till den här fräscha rätten!

 

 

ANNONS