News55
Detta är en sponsrad artikel

Chris och Madeleines TV-framträdande kommer i grevens tid

Artikelbild
Leif Schulman
Leif Schulman
Uppdaterad: 10 dec. 2015Publicerad: 10 dec. 2015

För nästan 53 år sedan, den 19 december 1962, gästade dåvarande statsministern Tage Erlander ”Hylands Hörna” och gjorde succé med att berätta en rolig historia på bred värmländska.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sedan dess har svenska politiker och andra figurer inom maktens boningar insett det viktiga i att då och framträda ”som vanliga människor” i ett sammanhang man normalt inte syns i. Det är bra både för populariteten och folkligheten.

      LÄS MER: Estelle på julmarknad – här är kungahusets egna bilder

Sent omsider har även vårt kungahus insett att det är bra att vara för Sverige i tiden och emellanåt visa upp en vardaglig sida av sig själv.  Förra hösten var prins Carl Philip gäst hos David Hellenius och gick från att vara en fumlig och inåtvänd prins till en rejäl charmknutte. Och nu är det dags för nästa ”total makeover”.

Fredrik Skavlan leder Nordens bästa talk-show. Den är bäst inte bara tack vare Skavlans mjuka intervjuteknik och lyhördhet. Den är framför allt bäst därför att redaktionen varje vecka lyckas få dit drömgäster. I veckans och säsongens sista program handlar det om prinsessparet Madeleine och Christopher O’Neill.

      LÄS MER: Madeleine avslutar årets Skavlan

Här kan man ana en kombination av SVT-redaktionens övertalningsförmåga och önskan om image-förändring från Hovet. Ska sanningen fram har stackars Madeleines popularitet dalat rejält det senaste året. Maken Chris har väl inte direkt bidragit till att skaffa pluspoäng för monarkin. Alltför många gånger har han avböjt att vara med vid kungliga tillställningar hänvisande till sin internationella affärsverksamhet.

TV-sända bröllop och två barndop har inte hjälpt. Säkert har även pappa kungen haft skarpa åsikter om vad som förväntas av prinsessor, även om de bor i London. Och vad som förväntas av en prinsessmake, hur många affärer man än har världen över.

      LÄS MER: Så visar kungen sitt deltagande i sociala medier

ANNONS

Därför kom förfrågan från Skavlan i rätt tid. Ännu har inget läckt ut kring vad som sagts. Men ska man döma av bilder från inspelningen är det en ovanligt uppsluppen Madeleine och en avspänd Chris vi får se.

ANNONS