News55
Detta är en sponsrad artikel

Madeleine - Sagan om den motvilliga prinsessan

Artikelbild
Leif Schulman
Leif Schulman
Uppdaterad: 11 dec. 2015Publicerad: 11 dec. 2015

Det var en gång en liten flicka som inte ville bli prinsessa. Men eftersom hennes pappa var kung och hennes mamma var drottning föddes hon till just en prinsessa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sagan om den motvilliga prinsessan Madeleine av Sverige återberättades nu hos Fredrik Skavlan i SVT. Här framträdde ”för första gången tillsammans i en tv-studio” prinsessan Madeleine och hennes make herr Christopher O´Neil  i ”Skavlan”, kvällen till ära förlängt med tio minuter.

      LÄS MER: Chris och Madeleines TV-framträdande kommer i grevens tid

Så, fick vi lära känna Madeleine och Chris närmare på de dryga 40 minuter när de var i centrum? Definitivt. Här framstod paret som Madde & Chris, ett ungt par med internationell bakgrund som träffats, blivit kära och bildat familj.

Enda skillnad var att Madeleine var prinsessa. Om dock motvillig.

”Jag är egentligen blyg”, erkände hon. ”Jag ville inte vara med och fotograferas när jag var liten. Ville inte vara med. Jag kämpar fortfarande med det varje dag.”

Och visst gör hon framsteg. Här berättade Madeleine öppet om sina känslor för Chris, om hans humor, charm, utseende och om vilken sann gentleman han är. ”Han får mig att känna mig trygg. Vi är ett bra team. Han får mig att skratta varje dag”. Chris kontrade med att framhålla Madeleines humor och omtanke och hon fått honom att bli lugnare.

      LÄS MER: Öppet brev till Chris O’Neill

Att bli tvåbarnsföräldrar har naturligtvis påverkat paret och när samtalet kom in på barnen blev de som vilka föräldrar som helst: ”Leonore betyder ju solsken”, sade Madeleine. ”Hon är glad och skrattar jämt. Vild och rolig”. ”Och kan linda pappa kring sitt finger”, erkänner stolta fadern Chris. ”Nicolas är mera blid. Vänlig och leende”. ”Jag kan se bitar av mig i Leonore”, berättade Madeleine.

ANNONS

Paret trivs med livet i London. ”Jag älskar livet som hemmafru”, erkänner Madeleine som har fullt upp med sina två barn. Hemmafrurollen innefattar dock inte matlagning, lät hon publiken förstå. ”Köket är Chris domän. Dit får jag inte komma in.” Makens paradrätter är matiga soppor och spagetti.

Allt är dock inte rosenrött i parets liv. Både Chris och Madde har tagit illa vid sig av de skriverier som pressen haft kring deras liv och brist på åtaganden här hemma i Sverige. ”Jag var inte beredd på den skandinaviska transparensen”, erkänner Chris.” Visst fanns det ögonblick då man undrade vad man gett sig in på”.

      LÄS MER: Chris O’Neills sommarhus till salu

”Visst har jag varit ledsen ibland”, berättar Madeleine, ”Men man blir hårdhudad. Jag försöker belysa viktiga saker genom min prinsessroll”, avslutar hon och får kvällens längsta applåd då hon berättar om sitt arbete med Childhood Foundation och utsatta barn.

Så, visst fick vi se en ny och charmig och avspänd sida av Madeleine och på nära håll uppleva parets kemi när Madeleine försynt får Chris att rätta till frisyren. En kärleksfull gest som vi alla känner igen, såväl i slott som i koja.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

ANNONS