News55
Detta är en sponsrad artikel

Måste man älska surdegsbröd?

JÄRNA 20070311
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 24 jan. 2018Publicerad: 24 jan. 2018

Nu, kära surdegsfantaster, nu får ni rycka ut! Och förklara för mig vad det är som är så bra med det ni vurmar för. För jag fattar ingenting.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Överallt sjungs det surdegens lov.

Jag sjunger inte med.

Vad är det som är bra med surdegsbröd? Torrt och trist, tycker jag. Även om det är som att svära i kyrkan och få Brödinstitutet (finns det kvar?) och landets samlade bagare och matskribenter över sig.

Är man född på tiden när en god macka breddes med en klassisk limpa eller ett frasigt formbröd, är det svårt att ställa om.

För en enda gångs skull lägger jag gärna näringsaspekter, förmaningar och trender åt sidan och vågar vägra surbröd. Och sätter gärna emellanåt i mig något så politiskt inkorrekt som en limpmacka med mycket smör och ett par skivor kall falukorv eller en rostad skiva livsfarligt franskbröd med ost eller marmelad.

Men jag har förstås fel? Eller kan man få medhåll n-å-n-s-ta-n-s?

ANNONS
Spela klippet

Analytikern: Så kan vi rädda fastighetsmarknaden

Efter en tid av utmaningar börjar fastighetsmarknaden sakta vända uppåt – men vad krävs för att den ska återfå sin fulla styrka? Fastighetsmarknaden börjar visa positiva tecken efter en tuff period av prisfall och låg aktivitet under 2022. Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, beskriver i E55 studio, dagens fastighetsmarknad som en återhämtning, men påpekar att […]