News55

Leif GW om rikspolischefens agerande: "Obegripligt"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 13 dec. 2022

Leif GW Persson kritiserar rikspolischefen Anders Thornberg och anser att hans agerande är väldigt allvarligt. Det berättar han för Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det stormar inom Polismyndighetens högsta ledning efter turerna kring polischeferna Mats Löfving och Linda Staaf.

I härvan förekommer både polisanmälningar och jävsanklagelser. Löfving har anmälts för brott mot Linda Staaf två gånger, hösten 2020 och vintern 2021. Båda anmälningarna lades ner. Under måndagen kom uppgifter om att åklagare inlett en förundersökning om grovt tjänstefel vid tillsättningen av Staaf som underrättelsechef vid Nationella operativa avdelningen, skriver SVT.

“Bananrepublik”

I söndags valde rikspolischefen Anders Thornberg att tillsätta en utredning för att undersöka hela härvan. Då har det gått nio månader sedan Thornberg blev informerad om polisanmälningarna mot Mats Löfving, något som Leif GW Persson reagerar starkt på.

– Att Anders gör sådär är obegripligt. Jag vet inte om det är kriminaliserat, men det är jävligt allvarligt. Doften av bananrepublik blir oerhört påtaglig här, säger GW till Aftonbladet.

Kriminologen är övertygad om att Anders Thornberg har känt till historien under lång tid.

– Om inte det hamnat i media hade han inte agerat över huvud taget. Han har känt till det sedan begynnelsen och förmodligen handlar det om att man vill ha husfrid, säger GW och fortsätter:

– Det är en snårig historia som han känner till i detalj och han vill inte att det ska komma ut. För det här ska inte förekomma på den nivån.

ANNONS

Läs mer om härvan i polisledningen här.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS