News55

Julfirande bortskänkes - på Blocket

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 15 dec. 2015Publicerad: 15 dec. 2015

Berith Ljungström med familj välkomnar den som är ensam på julafton genom en Blocket-annons. Och svaren strömmar in. – Jag får mejl hela tiden. Har inte hunnit gå igenom alla än men det börjar närma sig 80 stycken, säger Berith Ljungström till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

STOCKHOLM. “Vi äter jullunch, tittar på Kalle Anka, öppnar julklappar, fikar, knäcker nötter, äter julmiddag, lyssnar på julmusik och umgås i soffan.”

Så står det i annonsen på Blocket som Berith Ljungström lade ut i går och som redan har fått ungefär 80 svar.

      LÄS MER: Försökte sälja huggorm på Blocket

Vänder sig till de som är ensamma på jul

– För några veckor sen såg jag en annons om att en mamma och hennes femåriga son sökte en familj att fira jul med, dessa bodde dock i Malmö så det var lite långt emellan. Jag tänkte på pojken och kände att det finns ju fler ensamma människor som kanske vill samma sak. Där föddes idén och jag la ut annonsen i måndags förmiddag, säger Berith Ljungström till News55.

Familjen bjuder nu in en till två ensamstående, med eller utan barn, gammal eller ung, att fira julafton. Flera har svarat på annonsen med uppmuntrande ord. En klapp på axeln, att familjen har stora hjärtan som gör detta. Men så har Berith Ljungström också fått svar av personer som är intresserade av att fira jul.

Pensionärer har hört av sig

– Det är sökande som består av en ensam mamma som har ett eller flera barn, en 23-årig kille utan familj har hört av sig, medelålders par och även ett par pensionärer. Alla med den gemensamma nämnaren att de inte har någon övrig familj att fira julen med, säger Berith Ljungström, som planerar lägga ut fler annonser.

ANNONS

– Vill gärna göra om detta redan till påsk och midsommar men även till nästa jul. Jag hoppas att det kommer att bli en sådan positiv upplevelse att hela familjen vill göra det igen.

På söndag tar familjen beslutet om vem eller vilka som blir bjudna på julfirande hemma hos dem.

      LÄS MER: Tennislegendaren ville sälja golfklubbor på Blocket – blev stoppad

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS