News55

Det här skojades det om i dag - den första april

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 01 apr. 2016

En brustablett som blir till öl när den kommer i kontakt med vatten, en lillprins som ska döpas till Kent, insekter som serveras på äldreboenden och Lena Philipsson som ny landshövding. Här är några av de skämt som kanske - eller inte - lyckades lura en och annan svensk under fredagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Polisen testar nytt transportmedel:

Pilotprojekt AirboardPilotprojekt Airboard.Södertäljepolisen är med i ett pilotprojekt gällande ett nytt transportmedel. Polisen kör inte bara bil, vi har även motorcyklar, mopeder, segways, cyklar och så vidare. Nu testar vi även Airboards.En Airboard är en självbalanserande bräda som har en maxhastighet på ungefär 15 km i timmen.Vi kommer nu att testa inom vilka olika områden Airboards lämpar sig bäst och utvärdera funktionaliteten.Ta hand om er så ses vi där ute.Södertäljepolisen

Posted by Polisen Södertälje on Thursday, March 31, 2016

Södertäljepolisen skrev på fredagen att de nu testar ett nytt fordon till sin verksamhet: Airboards. En Airboard är en självbalanserande bräda som har en maxhastighet på ungefär 15 km i timmen.

“Vi kommer nu att testa inom vilka olika områden Airboards lämpar sig bäst och utvärdera funktionaliteten. Ta hand om er så ses vi där ute”, skriver polisen på Facebook.

Och med tanke på hur pass tveksamt poliserna hanterar airboards i sitt upplagda filmklipp ska vi nog vara glada att det enbart var ett aprilskämt.

Ölbrustabletten äntligen här

En dröm för många gick (inte) i uppfyllelse under fredagen när Carlsberg skickade ut ett pressmeddelande om en nyframtagen brustablett som i kontakt med vatten på bara 90 sekunder förvandlas till öl. Ölbrustabletten, som skulle lanseras lagom till sommaren, var ett av de aprilskämt som under dagen publicerades och spreds av kanske inte så ont anande svenskar.

Prins Kent

Svensk damtidning gjorde vad svensk damtidning gör bäst och skrev en kunglig nyhet om att prins Oscar ska få ett fjärde namn under dopet. Ändringen innebär att han kommer heta Oscar Carl Olof Kent. Detta, eftersom pappa Daniel vill hedra sitt favoritband Kent som snart går i graven. April, april.

Skvadern flyttar in på Skansen

Ett utrotningshotat djur, skvadern, ska få en egen inhägnad på Skansen, skrev djurparken på sin Facebook. Djuret bor vanligtvis i arktiska områden men är svårt hotad och lever på lav och frön som den samlar i förråd under vintern. Men bilden skvallrar om att Skansen inte har rent mjöl i påsen i just denna uppdateringen.

Lena Philipsson blir landshövding

P4 Jönköping involverade artisten Lena Philipsson i sitt aprilskämt när de rapporterade om att hon skulle tillträda som ny landshövding i Jönköpings län.

– Det kanske blir lite mer showigt när man klipper band och så vidare, lite mer sådana inslag, säger Lena Philipsson till radiokanalen.

Äldre serveras larver, skalbaggar och gräshoppor

Nerkes Allehanda valde att slå mynt av den i många kommuner omdiskuterade skolmaten samt maten på äldreboenden och skrev att Örebro kommun byter ut kött mot insekter på tio skolor och tre äldreboenden, för att spara pengar.

– Kor är dyrare än gräshoppor, säger kommunens kostchef Max Vermis, enligt NA.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS