News55

Pensionärer hoppar in för underbemannad polis

Artikelbild
STOCKHOLM 2006-02-08 :
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 dec. 2015

För att verksamheten ska fungera har Sundsvallspolisen tagit in pensionerade poliser att täcka upp i reception och utredningsverksamhet.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt lokalpolisområdeschef Josef Wiklund har många pensionärer varit positiva till att gå in som timanställda, enligt Sundsvalls Tidning.

– Jag tycker att det är en mycket smart lösning den här tiden, för det är inte klart hur många poliser det ska vara i den nya organisationen. Vi kan inte bara sitta och titta på till dess det är klart.

För att hantera underbemanningen har polisen i Sundsvall rekryterat tre pensionerade poliser till receptionen samtidigt som fem heltidstjänster inom utredningsverksamheten också täcks upp av ett antal pensionärer som går in och jobbar deltid.

      LÄS MER: Pensionärer fixar skolskjutsen

Men när det gäller utredningsarbetet räcker det inte med att pensionärer stöttar, det krävs ändå prioriteringar i arbetet där ungdomsbrottslighet, anhållna, relationsbrott och hot riktat mot flyktingar hamnar överst.

– Vi befinner oss i en exceptionell situation. Polisen har aldrig varit i den här situationen tidigare, Sverige som land har aldrig haft de här förhållandena tidigare. Vi har fått utökad bevakning av asylboenden och för terrorsituationen, säger informationsansvarige Börje Öhman till Sundsvalls Tidning.

       FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS